МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Неоперативна липосукция – Aqualyx – разтворител на мазнини

Отслабване без скалпел Ако се страхувате от оперативна липосукция Вашата алтернатива е Интралипотерапия с AQUALYX

aqualyx-neoperativna-liposuktsia-d-r-asya-danchevaAqualyx е единственият продукт в света регистриран за инжекционно лечение за неоперативно премахване на локални мастни натрупвания. Реално Aqualyx е неоперативна алтернатива на липосукцията. Веднъж инжектиран в мастната тъкан, Aqualyx причинява разрушаването на мастните клетки.

aqualyx-neoperativna-liposuktsia-d-r-asya-dancheva-dermatolog

 

За кои зони е подходящ Aqualyx

1. вътрешната част на ръцете
2. мастни натрупвания на гърба
3. корем
4. паласки
5. външната част на бедрата
6. бричове
7. вътрешна част на бедрата
8. колене
9. двойна брадичка

 

КАКВО Е ЛОКАЛНО МАСТНО НАТРУПВАНЕ

Когато ние се храним не балансирано и намалим физическите натоварвания, в нашия организъм започват да преобладават процеси на образуване на мастни клетки и започваме да забелязваме излишни мазнини в някои проблемни зони: двойна брадичка, гръб, корем, паласки, горна част на ръцете, брич, бедра, колене, някои части на лицето и др.

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ЛОКАЛНИТЕ МАСТНИ НАТРУПВАНИЯ

Може да започнете интензивно да спортувате и да се подложите на строги диети, но проблемните зони пак ще останат. Съвременната козметична медицина предлага от всевъзможни физиотерапевтични процедури, масажи и мезотерапии до маски, кремове и помади, голяма част, от които са със съмнителна ефективност и по-важното, не доказана безопасност.
В общи линии, до сега най-ефективен метод беше хирургическата липосукция, но не всеки пациент е съгласен да се подложи на такава травматична процедура.

КАКВО Е ИНТРАЛИПОТЕРАПИЯ – „ОФИСНА ЛИПОСКУЛПТУРА “

Това е иновационна технология на въвеждане на препарата Aqualyx посредством специална техника директно в мастните натрупвания.

КАКВО Е AQUALYX

Aqualyx е уникален продукт сам по себе си. Натриевата сол на деоксихолиновата киселина разтваря мазнините включително адипоцитите. Гелообразната форма на разтвора възпрепятства дифузията на активните съставки в съседните тъкани, по този начин гарантира точно локалното му въздействие. Благодарение на уникалния си състав, Aqualyx не променя нормалната структура на тъканите.

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ПРОЦЕДУРАТА

Процедурата ИНТРАЛИПОТЕРАПИЯ отнема не повече от 30 минути. Може да се върнете към нормалния си ритъм на живот веднага след процедурата, без никакъв възстановителен период. Броят на процедурите и интервалът между тях се определят индивидуално, в зависимост от обема на мастните депа и третираните зони.

ОТСЛАБВАТЕ ЛИ СЛЕД ПОЦЕДУРАТА

ИНТРАЛИПОТЕРАПИЯ не е процедура за отслабване. Както и при оперативната липосукция, намаляването на телесното тегло е незначително. Действието на препарата е насочено към намаляване обема на локалните мастни натрупвания. След провеждане на терапията ще забележите значително подобряване в линиите на силуета на Вашето тяло.

КОЛКО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЕФЕКТА ОТ ПРОЦЕДУРАТА

Веднъж унищожени, мастните клетки не се възстановяват. Ако спазвате хранителен и двигателен режим ефектът ще се запази за много дълго време.

БЕЗОПАСНО ЛИ Е

Aqualyx е стерилен, не токсичен, не алергогенен гел. Сертифициран по изискванията на европейското законодателство като инжектируемо медицинско изделие Клас III (СЕ 0373). Действието му се ограничава само в зоната на инжектиране, постепенно се разрушава и се елиминира от организма.

ЩЕ ИМАТЕ ЛИ ДИСКОМФОРТ ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

Процедурата е абсолютно безболезнена. Непосредствено след това в третираните зони може да се наблюдават временни зачервяване, загряване и отток, които спонтанно отшумяват от 24 до 48 часа.

КОГА СЕ ВИЖДА ЕФЕКТА

Намаляването на мастни натрупвания може да се види само след един курс на лечение, обаче между три и осем сесии са необходими, за да се постигне оптимален ефект. Скоростта, с която резултатите се виждат ще варира в зависимост от стабилността на клетъчните мембрани на мастните клетки – при млади пациенти резултатите настъпват след по-дълъг период.

Още статии: