МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Лазерно лечение на андрогенна алопеция и косопад с Fotona HAIRestart

Какво е HAIRestart

Стимулацията на растежа на косата HaiRestart ® на Fotona е ефективен метод за лечение на косопад. Това иновативно решение е фокусирано върху стимулирането на латентните космени фоликули за насърчаване на растежа на косата.

Ботулиновият токсин се продуцира и добива по естествен път от специфичен вид бактерии. Повече от десетилетие ботулиновият токсин се използва от невролози при възрастни и деца за лечение на мускулни крампи на лицето и врата. Използват го и очни специалисти при случаи на кривогледство и двойно виждане.

Предимства на HAIRestart

  • Предотвратяване на по-нататъшен косопад
  • Увеличаване на плътността и дебелината на косата
  • Насърчаване на растежа на нови фоликули
  • Без лекарства
  • Без прекъсване

Как работи HAIRestart

Методът на действие  се крие в патентованите Fotona SMOOTH ® импулси, които нежно доставят лазерна светлина към тъканта, задействайки скалпа по безопасен и контролиран начин. Fotona SMOOTH ® работи при оптималната дължина на вълната на инфрачервения Er:YAG лазер (2,94 μm), която съвпада с максималната абсорбция в кожата.

Уникалната патентована характеристика на Fotona SMOOTH ® е способността да действа по неаблативен начин, произвеждайки прецизно проектирани леки топлинни импулси. Това гарантира, че лазерната светлина се доставя към тъканта нежно и ефективно като загрява скалпа по безопасен и контролиран импулсен начин. Общият ефект е нежно загряване на кожата и производство на растежни фактори, без значителна аблация на епидермиса.

Значителни резултати и много доволни пациенти от HAIRestart

Няколко клинични проучвания на HaiRestart ® демонстрират висока ефикасност и липса на странични ефекти. Съобщава се за значително подобрение на растежа на косата заедно с повишена плътност на косата и стабилизиране на косопада, независимо от степента на андрогенната алопеция, възрастта на пациента или продължителността и.

Резултатите от сляпата оценка на пациентите в едно проучване (Day D. et al., 2021) показват подобрение в качеството на косата при 93% от пациентите , което не е свързано с възрастта или степента на AGA. В други проучвания (Dekeyser B., 2019 и Mercik G. et al., 2021) пациентите също съобщават за субективна обратна връзка, описвайки по-еластичен и по-малко сух скалп и по-дебела, по-издръжлива, по-здрава и по-плътна коса от преди.

Колко процедури HAIRestart са необходими

Препоръчителен брой процедури 8 – 10 през интервал от 3-4 седмици.

За поддържане на постигнатия резултат е желателно поддържащи процедури  на всеки 3-4 месеца.

Без време за възстановяване след процедурата.

Без нужда от предварително обезболяване.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта на HAIRestart

Резултатите са видими 1-2 месеца и след първата процедура, но ефекта е кумулативен и подобрението продължава през следващите няколко месеца.

Оптимален ефект от терапията се наблюдава при планирано провеждане на серия от 8-10 процедури.