МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Лазерното лечение на съдови лезии с Fotona

Лазерното лечение е неинвазивна, безболезнена и рутинна процедура за отстраняване на много видове съдови лезии, включително хемангиомисъдови малформации като петна от портвайн, телеангиектазиивенозни езера и ангиоми.

Тези съдови лезии могат да се появят на почти всяка част от тялото, но по-често се срещат по лицето или краката.

Как работи лазерната система Fotona за премахване на съдови лезии

Дългите Nd:YAG импулси на лазера Fotona проникват на дълбочина 5-6мм в кожата и съвсем нежно свиват кръвоносните съдове, така че да подобрят нейния естетичен вид.

Целевият хромофор за съдови лезии е оксихемоглобина, доминиращия протеин в червените кръвни клетки като по този начин термичното увреждане е до голяма степен ограничено до кожните кръвоносни съдове. Енергията от лазера се абсорбира от кръвта във вената, превръща се в топлина и стените на вената впоследствие се разрушават.

Този процес е напълно безопасен, тъй като други здрави вени доставят кръв към третираната област и имунната система на тялото изчиства мъртвата тъкан точно както при натъртване.

В сравнение с други дължини на вълните, които засягат главно повърхностните слоеве на съдовите лезии, Nd:YAG светлината е насочена към подлежащата съдова захранваща система, което е важно за осигуряване на дълготраен ефект от лечението.

Какви са ползите от неинвазивното лазерно лечение на вени

Nd:YAG лазерът на Fotona е известен със своята висока ефективност и прецизност, когато става въпрос за насочване на оксихемоглобина. Тъй като лечението е високоефективно, можете да очаквате висок процент на успех и по-малко на брой сесии.

Веднага след лазерното лечение може да забележите видимо подобрение във външния вид на кожата си.

И тъй като третираната зона постепенно заздравява през следващите няколко седмици, ще продължите да виждате подобрения. Само с няколко сесии проблемните вени могат да станат невидими и може напълно да изчезнат в рамките на една година.

Над 75% от пациентите с дълбоки хемангиоми, които са лекувани с Nd:YAG лазери, виждат драматична регресия на лезията.

Лазерната енергия, използвана при лечението, произвежда топлина с висок интензитет, която селективно се насочва към нежеланите венибез да уврежда кожата. Следователно можете да очаквате напълно безопасно лечение без практически никакви странични ефекти.

Тъй като околната тъкан не се уврежда, няма опасност от белези, нараняване на кожата и възпаление. 

Лечението на вените обикновено отнема 30 -40 мин в зависимост от засегнатите площи. Може да усещате лека топлина до леко парене и повечето пациенти не се нуждаят от обезболяващ крем преди процедура.

Най-тънките повърхностни венички ще изчезнат още след първата процедура, но за някой по-дебели съдове може да са необходими и 2 -4 процедури.

Препоръчителен интервал между отделните процедури е 3-4 седмици.

Преди процедурата лазерното лечение на съдови лезии с Fotona

Провеждане на консултация, физикален преглед и оценка на здравословното състояние.

Преди лечението може да ви посъветваме да спрете приема на определени лекарства и да промените начина си на живот, за да гарантираме безопасността и успеха на лечението.

Изготвяне на персонализиран план за лечение, за да ви осигурим най-добри резултати.

При необходимост – назначаване на консултация със съдов хирург.

След процедурата лазерното лечение на съдови лезии с Fotona

След лазерното лечение организма естествено елиминира и изчиства увредените тъкани.

Третираните вени се абсорбират и изчезнат в рамките на четири до шест седмици.

4 седмици след процедурата не е желателно излагането на слънце.

В някои случай може да се наложи и носене на стягащи чорапи.

Крайните резултати от лечението ще ви оставят с по-равномерен тен и здрава, млада кожа.