МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

4D неинвазивен лифтинг – Fotona

Fotona4D® е иновативна лазерна терапия за неинвазивен фейслифтинг, която използва комбинацията от две дължини на вълните за третиране на 4 различни нива на кожата, за да я подмлади и стегне отвън и отвътре.
Процедурата третира различни несъвършенства на кожата, като подобрява нейната еластичност, свива порите, изравнява неравности, отнема от дълбочината на фините линии и бръчици! Кожата става стегната, свежа и сияйна!

Предимства на Fotona 4D ® лифтинг

  • Стягане и обем без нужда от филъри или ботокс
  • Лифтинг на лицето отвътре през букалната лигавица и отвън на кожата
  • Незабавно подмладяване, стягане и блясък
  • Подобрен тен на кожата
  • Никакъв престой
  • Без операция, игли или анестезия

Комбинацията от  Er:YAG и Nd:YAG дължини на вълните на Fotona се прилагат синергично в 4 различни режима: SMOOTH ® , FRAC3 ® , PIANO ® и SupErficial  за работа върху по-дълбоки, средни и повърхностни съединителни структури на кожата, като същевременно се насочват към различни кожни несъвършенства.

Как се извършва процедурата

Стъпка 1 – SmoothLiftin:

В стъпка 1 се използва режима SMOOTH ®. С Er:YAG наконечника се обработва цялата лигавица на бузите с достъп през устата. Вкарват се определен брой импулси по цялата лигавица. Пациента усеща само лека топлина. Целта е стягане на колагеновите и еластинови влакна на най-вътрешните слоеве.

Стъпка 2 – FRAC3:

В стъпка 2 се използва неаблативния режим FRAC3 ®  <без нарушаване целостта на кожата>. С Nd:YAG накрайника с контролиран топлинен индикатор се третира кожата на лицето отвън. Усещането е приятна топлина без болка и дискомфорт за пациента. Целта на тази стъпка е фракционен ефект на дълбоки несъвършенства на кожата.

Стъпка 3 – PIANO :

В стъпка 3 се използва неаблативния режим PIANO ®  . С Nd:YAG накрайника с контролиран топлинен индикатор се третира кожата на лицето отвън. Усещането е приятна топлина без болка и дискомфорт за пациента. Целта на тази стъпка е безопасно и бързо нагряване на цялата тъкан отвън навътре чрез концентриране на доставката енергия подкожно.

Стъпка 4 – SupErficial:

В стъпка 4 се използва режимa SupErficial ™®  . С Er:YAG накрайника се третира кожата на лицето отвън. Леката студена аблация, която причинява, допълнително подобрява външния вид на кожата и намалява несъвършенствата. Усещането е като при лек пилинг на кожата.

Колко процедури 4D лифтинг са необходими

Препоръчителен брой процедури 4 през интервал от 3-4 седмици.

За поддържане на постигнатия резултат е желателно процедурата да се повтаря на 3-4 месеца.

Без време за възстановяване след процедурата.

Без нужда от предварително обезболяване.

Кога настъпва и каква е продължителността на ефекта

Резултатите са видими и след една процедура, но ефекта е кумулативен и подобрението продължава през следващите няколко месеца.

Оптимален ефект от терапията се наблюдава при планирано провеждане на серия от 3-4 процедури. Непосредствено след процедурата има лек оток, който преминава в  следващите 24 -48 часа.

Стимулирането на естетвените процеси на подмладяване изисква приблизително месец-два, необходими на кожата да изгради нови връзки от колаген. През следващите някоко месеца ефекта продължава да се подобрява

Какви са препоръчителните грижи след процедурата

Веднага след процедурата се нанася хидратантен крем.

При изразено изсушаване и опъване се препоръчва използването на възстановяващ крем по няколко пъти на ден, а през слънчевата част от годината слънцезащитен крем с фактор SPF 50+.