fbpx

МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Мезотерапия – лице, тяло, коса

Мезотерапията се използват за профилактика на стареенето на кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, вътрешната страна на бедрата и мишниците, за премахване на следите от умора и стрес, при акне, мастни натрупвания по тялото, двойна брадичка, безжизнен тен, хиперпигментации, торбички под очите, стягане на клепачите, както и за стимулиране на растежа на косата. Подмладяващият и освежаващ ефект се дължи на витамините и микроелементите, влизащи в състава на мезокотейлите. Те активизират обмяната на веществата в кожата, компенсират недостига на жизненоважните за нея микроелементи, възстановяват водния баланс.

НОВО!!! Radiesse за мезотерапия

Тук е мястото да споменем и новото приложение на калциевия хидроксилапатит – филъра Radiesse. Силно разреден и поставен като мезотерапия в кожата на шията и деколтето, той стимулира много мощно производството на колаген в тези трудни за повлияване зони, стяга кожата и изглажда фините бръчки.

Инжекциите се правят на дълбочина 2 – 3 – 4 милиметра или повече, със спринцовка или със специален мезотерапевтичен пистолет.

Съществуват няколко техники:
1. „Напаж” – множество повърхностни „одрасквания”, без да се прониква в дълбочина, като продуктът остава на малки капки върху кожата, попивайки сам в нея. Техниката е подходяща за пациенти с нисък праг на поносимост към болката.
2. Мезотерапия с пистолет – серия убождания със специален уред, който дозира точно продукта и дълбочината на инжек¬тиране, но изисква по-големи количества и има по-голяма вероятност от появата на хематоми (синини).
3. Мезоинфилтрация – ръчно инжектиране със спринцовка и игла на различна дълбочина според вида продукт и на много места в дермата на кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете, тялото, капилициума или върху ограничени участъци при наличие на белези от акне, келоиди или локални мастни натрупвания.
4. Апаратна мезотерапия – при тази процедура няма нарушаване на целостта на кожата. Коктейлите или готовите продукти се вкарват с помощта на ултразвук или магнитофореза.

Броят на процедурите зависи от проблема. Най-често се правят четири сеанса един път седмично с последващи поддържащи серии веднъж месечно.

  • По време на изострянето на всяко хронично заболяване (не само кожно).
  • Докато очаквате наследник и кърмите.
  • При възпаление в зоната на убождането.
  • Ако имате автоимунно заболяване.
  • Ако сте алергични дори към една-единствена от съставките на препарата.

За кои зони е подходяща мезотерапията