Марионетни линии

Попълване на марионетни линии с филъри

марионетни линии Д-р Ася ДанчеваМарионетни линии – това са линиите, които вървят от ъгълчетата на устата надолу към брадичката. Бръчките появили се в тази част около устата могат да придадат на позитивни и щастливи хора да изглеждат като постоянно тъжни или ядосани. Това “тъжно” изражение на лицето изчезва, когато марионетните линии се запълнят с филър и Вие ще имате весело и щастливо излъчване.

Какви са причините за образуването на марионетните линии?

Образуването на марионетните линии зависи от много фактори:

♦ Начин на изразяване на емоциите, активна артикулация
♦ Загуба на обем
♦ Нездравословни навици
♦ Наследственост и анатомични особености на зоната
♦ Загуба на тегло
♦ Гравитацията
♦ Фотостареене на кожата – прекалено излагане на слънце
♦ Тютюнопушени

Начини за корекции на марионетните линии:

Попълването на марионетните линии най-успешно се осъществява с филъри.
– Хиалуронови филъри за попълване на бръчки
– Колаген стимулиращи филъри за попълване на бръчки

В зависимост от тежестта на бръчките ще бъде избран хиалуронов филър с подходяща плътност или Радиес филър запълващ бръчките и стимулиращ синтеза на колаген.

Възможна е и комбинация от два вида филър. По-плътен, ако има и заначителна загуба на обем в зоната и по-фин за корекция на повърхностните линии, поставени на различни нива в кожата като сандвич за по-пълен ефект.

Процедурана е едномоментна.

След поставяне на локална упойка под формата на крем при необходимост, с малка игла или канюла, филърът се инжектира в средните и високите слоеве на дермата най-често линеарно и ветрилообразно през една точка на убождане със смяна на посоката на инжектиране или на малки болусчета едно до друго по хода на марионетните линиите.

Много често марионетните линии се съчетават с увисване на ъгълчетата на устата. В тези случаи е препоръчително корекция и на двете зони. Това ще върне усмихнатият и щастлив израз на лицето.

Процедурата трае 15-30 минути. Ефектът е видим веднага.

В много редки случаи е възможен лек оток или малка синина, които изчезват в рамките на 3-4 дни. Пациента може да продължи обичайните си дейности веднага.
След процедурата е желателно да се избягва излагането на слънце, ползването на сауна и солариум в продължение на 2 седмици.

Ефекта от процедурата трае 6-12 месеца.

Д-р Данчева - запази час

ОНЛАЙН ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС

Резервирайте час при д-р Данчева.