МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Дерматология

Дерматологията е дял от медицината, която се занимава с откриването и лечението на всички проблеми по кожата. Названието идва от гръцкото дерма (кожа).

За лечението и прогнозата на кожните болести огромно значение има ранната и правилната диагноза. Обръщайте се винаги за преглед и консултация към дерматолог когато имате изменения по кожата, ноктите, косата, лигавиците. Навременният преглед ще ви осигури правилна диагноза, адекватно и ранно лечение в острия стадий ще помогне процеса да не хронифицира. Обръщайте се към дерматолог и за профилактика и консултация дори когато нямате проблеми, но имате фамилна обремененост, професионални вредности, нуждаете се от съвет за грижи за кожата или сте били в контакт със заразно болен.

В своята 22 годишна практика като дерматолог – венеролог в София се опитвам да науча своите пациенти, че профилактиката е най-доброто лечение, а Интернет не е диагноза.

Полагайте грижи за своята кожа съответни на сезоните, предпазвайте се от вредното действие на ултравиолетовите лъчи от изкуствени и естествени източници, проверявайте бенките си поне един път годишно от специалист, ползвайте предпазни средства, ходете на лекар още при първите симптоми на болестта и се доверете на своя дерматолог.

С уважение,

Д-р Ася Данчева