Belkyra™ новото решение за двойна брадичка

Belkyra™ е инжекционен продукт за корекция на двойна брадичка на Allergan.

Какво е BELKYRA™?
Belkyra™ е дезоксихолева киселина (deoxycholic acid).
Белкира е показан за лечение на умерена до тежка изпъкналост или пълнота, свързани с мастна тъкан под брадичката при възрастни, когато наличието на тази мастна тъкан има психологичен ефект за пациента.

Има ли упражнения, които да доведат до заличаване на двойната брадичка?
Хм … не.

Как действа BELKYRA™?
Активната съставка в Belkyra™ е деоксихолева киселина, естествено срещаща се молекула в тялото, което помага в разграждането и абсорбцията на хранителните мазнини. Когато се инжектира в мазнината под брадичката си, Belkyra™ предизвиква разрушаване на мастните клетки. След като са унищожени, тези клетки не могат да се съхраняват и на тези места не се натрупват мазнини.
Механизъм на действие
Дезоксихолевата киселина е цитолитично средство, което при инжектиране в локализирана подкожна мастна тъкан физически разрушава клетъчната мембрана на адипоцитите. Разрушаването на адипоцитите предизвиква тъканна реакция, в която макрофагите се привличат към зоната за премахване на клетъчни остатъци и липиди, които след това се изчистват чрез естествени процеси. Това е последвано от появата на фибробласти и видимо удебеляване на фиброзните прегради, което предполага увеличаване на общото количество колаген (т.е. неоколагенеза).

Belkyra™ не се препоръчва при деца под 18-годишна възраст, както и в зони извън субменталната.
Belkyra™ не се препоръчва за инжектиране в корем, паласки, бедра и други зони по тялото.
Безопасната и ефективна употреба на Belkyra™ извън зоната под брадичката не е установена.

Как се извършва процедурата?
Продуктът се поставя с много тънка игла в зоната на двойната брадичка, която е предварително разчертана и определени точките на инжектиране, които са около 20.
Общият инжектиран обем и броят на терапевтичните сесии трябва да бъдат съобразени с разпределението на мастната тъкан под брадичката и терапевтичните цели при всеки конкретен пациент.

Инжектирасе 0,2 ml (2 mg) във всяко място на инжектиране, на разстояние 1 cm едно от друго. Максималната доза от 10 ml (100 mg, еквивалентни на 50 инжекции) не трябва да се надвишава в една терапевтична сесия.
Belkyra™ трябва да се прилага само от медицински специалисти с подходяща квалификация, опит и знания за анатомията на областта под брадичката.

След процедурата:
След процедурата за около 1 седмица инжектираната зона е леко до умерено оточна.

Дали BELKYRA™ подходящ за Вас?
Belkyra™ може да се прилага при широк кръг от хора, при мъже и жени и може да повлияе двойна брадичка с различна генеза – генетично обусловена, получена в резултат на отпускане на кожата в процеса на стареене или резултат от наддаване на тегло и често е устойчива на диета и физически упражнения.

Какво можете да очаквате от BELKYRA™?
Belkyra™ е много добре проучен и безопасен продукт.
Belkyra™/KYBELLA® е във фокуса на световната клинична програма за развитие с участието на над 20 клинични проучвания с над 2600 пациенти от цял свят, от които над 1600 са били лекувани с продукта към края на 2015 г.
Belkyra™ има FDA одобрение за поставяне в субменталната зона за третиране на двойна брадичка.

Колко процедури BELKYRA™ са необходими за стопяване на брадичката?
Вашият лекар ще персонализира режима на лечение с Belkyra™ според индивидуалните Ви нужди, включително и колко процедури трябва да се направят на базата на желания от Вас краен резултат.
Може да се проведат най-много до 6 терапевтични сесии. Повечето пациенти имат подобрение след 2 до 4 терапевтични сесии.
Интервалът от време между терапевтичните сесии трябва да бъде най-малко 4 седмици.

Колко дълго ще продължи резултата?
Когато се инжектира в мазнината под брадичката,  Belkyra™ предизвиква разрушаване на мастните клетки. След като са унищожени, тези клетки не могат да се съхраняват и не се натрупват повече мазнини.
След постигане на естетически резултат, не се очаква повторно лечение с Belkyra™.

Може да запишете час за консултация при Д-р Данчева, за да определи дали Belkyra™ е точно за вас.

Д-р Данчева - запази час

ОНЛАЙН ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС

Резервирайте час при д-р Данчева.