JUVENUS възстановяване и реструктуриране на кожата с полинуклеотиди

JUVENUS е нов иновативен продукт за подобряване на  еластичността на кожата съдържащ полинуклеотиди. Juvenus има три уникални ефекта върху кожата – хидратация, антиоксидантно действие и стимулация на фибробластите за производство на нов, млад колаген.

JUVENUS е нов иновативен продукт за подобряване на  еластичността на кожата.

Ефективен е срещу различни признаци на стареене, като бръчки, загуба на еластичност и тонус.

Продукта е  инжекционен гел съдържащ полимеризирани полинуклеотиди (PDRN) от животински произход (риба).

PDRN е абревиатура за polydeoxyribonucleotide. PDRN се извлича от ДНК сперматозоидни клетки на сьомга чрез контролиран процес на пречистване и стерилизация.

Какво е полинуклеотид?

Полинуклеотидът е биополимер, формиран от дълга линейна серия нуклеотиди.

 

 

Начин на действие na JUVENUS

 

 

Хидратация

  • Хидрофилната и полианионна структура на PDRN води до свързване с водни молекули, което осигурява интензивна хидратация на тъканта.
  • Полинуклеотидите демонстрират висок капацитет за свързване с вода (увеличават до 1,000 пъти общия си обем, свързвайки се с вода).
  • Така се запълват интрадермалните дефицити и кожата става гладка и хидратирана.

Антиоксидативен ефект

  • Човешката кожа съдържа свободни радикали, които могат да доведат до увреждане на ДНК и да се стигне до видими знаци за стареене
  • Полинуклеотидите прихващат свободние радикали

Поради макромолекулната си структура (макромолекули-метабилити от ензим свързаната деградация на полинуклеотидите) свободните радикали се улавят в двойна спирала, което е основна причина да бъдат дезактивирани.

Създава оптимална среда за растеж на фибробластите

  • Силната хидратация и антиоксидантна защита, създават оптимална физиологична среда за растеж на фибробластите, които възстановяват еластичността на кожата.

 

JUVENUS се предлага в две концентрации и е подходящ за всички типове кожа и възрастови групи:

JUVENUS medium

Полимеризирани полинуклеотиди (PDRN) 20 mg/mL

подходящ за корекция на повърхностни бръчки, като периорални бръчки, бръчки по бузите, белези.

JUVENUS strong

Полимеризирани полинуклеотиди (PDRN) 25 mg/mL

подходящ за корекция на средно дълбоки бръчки и по-големи участъци от тялото, като шията, гърба на ръцете, корема, деколтета, бедрата и глутеусите, назолабиални бръчки, по-дълбоки  белези

JUVENUS иам широка гама от индикации за процедури за лице и тяло с доказан профил на безопасност  благодарение на екстракцията и пречистването на PDRN при висока температура – процедура, която позволява да се извлече над 95% чисто активно вещество с инактивирани протеини и пептиди. Това гарантира безопасността на продукта и липсата на имунологични странични ефекти.

JUVENUS  Индикация

PDRN съдържащи се в JUVENUS  попълват интрадермални пространства и тъканта се изглажда, хидратира и се предпазва от поява на белези за стареене (бръчки, загуба на еластичност и плътност), корекция на фиброзна тъкан като белези.

 

Juvenus Често задави въпроси

 

 

Д-р Данчева - запази час

ОНЛАЙН ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС

Резервирайте час при д-р Данчева.