fbpx

МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Хиалуронови Филъри За Корекция На Хоризонтални Бръчки на Челото

Причини

Причини за появата на хоризонталните бръчки на челото са съкръщенията на мускул фронталис – мускулът на челото, който е единствения повдигач на чело и вежди. Той е част от комплекса на т.н. мимически мускули – те участват в експресията и изразяването на чувства и емоции.

Корекцията на хоризанталните бръчки на челото се постига с:

Правилото е

първо да се постави ботокс, а след това, ако бръчките са прекалено дълбоки, запълване с филър след няколко седмици ( 2-4-6-8).

ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ ЗА КОРЕКЦИЯ НА ХОРИЗОНТАЛНИ БРЪЧКИ НА ЧЕЛОТО

В повечето случаи ботокса е напълно достатъчен за корекция на тези бръчки. Ако те са прекалено дълбоки може да бъдат запълнени с филър.

Процедурата по поставяне на хиалуронова киселина за запълване на хоризонталните бръчки на челото е добре да бъде направена поне две седмици след поставянето на ботокса.

Третирането на зоната с два различни продукта в една и съща сесия не е препоръчително и крие някои рискове.

Може да се изчака и период от 2 месеца след ботокс, така ще дадем време на новосинтезирания колаген от фибробластите да бъде отложен на местата на вдлъбванията /бръчките/.

Хиалуроновата киселина, която се използва в тази зона носи специфични характеристики /по-малък вискозитет/. Не всеки филър е подходящ за тази зона!!!

Обикновено при регулярно поставяне на ботокс два пъти годишно, повторно поставяне на филър в хоризанталните бръчки не се налага.

Повече информация за Хиалуронова киселина за бръчки може да прочетете тук.