МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Двойна брадичка-премахваме с Aqualyx

С напредване на възрастта брадичката се повдига нагоре, под брадичката се появява неприятно увисване познато като „двойна брадичка“.

Зоните встрани на брадичката /pre jawl sulcus/ хлътват, линията на мандибулата става неравна, лицето загубва своята младежка „V“ образна форма и изглежда уморено и отпуснато.

Двойна брадичка - премахване

За премахване на двойната брадичка, възстановяване на контура на долната челюст – линията на мандибулата, се нуждаем от комбинация от различни процедури: ботокс, филъри, мезотерапия, лазери, пилинги. Ако двойната брадичка се подчертава в повече и поради мастни натрупвания, зоната може да бъде подложена на липолитична мезотерапия за стопяване на двойната брадичка.

Aqualyx е средство за инжекционно лечение за неоперативно премахване на локални мастни натрупвания.

Реално Aqualyx е неоперативна алтернатива на липосукцията. Веднъж инжектиран в мастната тъкан, Aqualyx причинява разрушаването на мастните клетки.

Когато ние се храним не балансирано и намалим физическите натоварвания, в нашия организъм започват да преобладават процеси на образуване на мастни клетки и започваме да забелязваме излишни мазнини в някои проблемни зони: двойна брадичка, гръб, корем, паласки, горна част на ръцете, брич, бедра, колене, някои части на лицето и др.

Може да започнете интензивно да спортувате и да се подложите на строги диети, но проблемните зони пак ще останат. Съвременната козметична медицина предлага от всевъзможни физиотерапевтични процедури, масажи и мезотерапии до маски, кремове и помади, голяма част, от които са със съмнителна ефективност и по-важното, не доказана безопасност.
В общи линии, до сега най-ефективен метод беше хирургическата липосукция, но не всеки пациент е съгласен да се подложи на такава травматична процедура.

Това е иновационна технология на въвеждане на препарата Aqualyx посредством специална техника директно в мастните натрупвания.

Aqualyx е уникален продукт сам по себе си. Натриевата сол на деоксихолиновата киселина разтваря мазнините включително адипоцитите. Гелообразната форма на разтвора възпрепятства дифузията на активните съставки в съседните тъкани, по този начин гарантира точно локалното му въздействие. Благодарение на уникалния си състав, Aqualyx не променя нормалната структура на тъканите.

Процедурата ИНТРАЛИПОТЕРАПИЯ отнема не повече от 30 минути. Може да се върнете към нормалния си ритъм на живот веднага след процедурата, без никакъв възстановителен период. Броят на процедурите и интервалът между тях се определят индивидуално, в зависимост от обема на мастните депа и третираните зони.

Веднъж унищожени, мастните клетки не се възстановяват. Ако спазвате хранителен и двигателен режим ефектът ще се запази за много дълго време.

Aqualyx е стерилен, не токсичен, не алергогенен гел. Сертифициран по изискванията на европейското законодателство като инжектируемо медицинско изделие Клас III (СЕ 0373). Действието му се ограничава само в зоната на инжектиране, постепенно се разрушава и се елиминира от организма.

Процедурите се извършват от лекар с интервал от 4 седмици между всяка процедура.

Процедурата е абсолютно безболезнена. Непосредствено след това в третираните зони може да се наблюдават временни зачервяване, загряване и отток, които спонтанно отшумяват от 3-5 дни.

Намаляването на мастни натрупвания може да се види след втория курс на лечение, обаче между три и осем сесии са необходими, за да се постигне оптимален ефект. Скоростта, с която резултатите се виждат ще варира в зависимост от стабилността на клетъчните мембрани на мастните клетки – при млади пациенти резултатите настъпват след по-дълъг период.