МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Ботокс шия

Как действа Ботокс за шията

Вертикалните бандове на шията се дължат на хиперактивност на динамичните мускули на шията наречени Platysma.

В част от естествения процес на стареене вертикалните бандове

  • стават по-забележими,
  • кожата губи обем и еластичност и
  • се отпуска.

 

Това прави бандовете по-изпъкнали и кара шията да изглежда по-стара.

Когато се инжектира ботокс във вертикалните бандове на шията,

той релаксира динамичните мускули, като прави бандовете по-малко изпъкнали и води до по-гладка, по-млада кожата на врата.

Резултата обикновено продължава 4-6 месеца.

Процедурата

Разтворът се инжектира в мускула с помощта на много фина игла спринцовка. След инжектирането Вие трябва да останете в изправено положение за няколко часа ( 3 – 4 часа ) без да масажирате мястото. Можете да помогнете за добрия резултат като свивате и отпускате инжектираните мускули няколко часа след процедурата. Ако Ви се налага употреба на антибиотици през следващите процедурата няколко дни, обърнете се към вашия лекар, за да ви посъветва за подходящ такъв.

Ефектът от инжекцията ще стане видим до няколко дни (2-7-14 дни). 3а да се постигне желания от вас резултат е необходима обикновено една процедура и само в редки случаи две. Все пак е желателен контролен преглед 2 седмици след процедурата и преценка на ефекта. Ефектът от процедурата продължава около 4-6 месеца. За трайни резултати се препоръчват 2-3 процедури годишно, като всяка следваща Ви осигурява по-дълготраен резултат.