Плазмотерапия – Плазмолифтинг – PRP

PRP – /Platelet Rich Plasma – Плазма богата на клетки/
Плазмолифт / Плазмотерапия
Мезотерапия със собствена плазма
„Вампирски лифтинг”

Асо искате да върнете сияйността на Вашата кожа, автоложната плазма може да направи това.
Естественото остаряване на Вашата кожа се дължи на дисбаланса между скоростта на разрушаване и подновяване на клетките и колагена.

Приготвената автоложна, богата на тромбоцити плазма PRP е естествена терапия , която използва регенеративния потенциал, съдържащ се в нашите тромбоцити, за да се индуцира възстановяване на таргетните тъкани и образуване на нова тъкан.

Какво представлява плазмата

Кръвната плазма е течният компонент на кръвта, в който плават кръвните клетки – тромбоцити, еритроцити, лимфоцити, левкоцити и др.. Съставлява около 55% от обема на кръвта. Основната съставка е водата (90%-92%) с разтворени в нея органични (7%-8%) и неорганични вещества (1%).

Кръвната плазма като продукт за кръвопреливане се изготвя посредством въртене на прясна кръв в центрофуга докато кръвните клетки се утаят на дъното. Ако в епруветка с кръв се прибави противосъсирващо вещество, кръвната плазма се отделя като горен слой.

Тромбоцитите са основните участници в механизмите на клетъчната регенерация. Те осигуряват жизнено важните за клетките растежни фактори:

TGF-beta Transforming Growth Factor β
PDGF-AB Platelet-Derived Growth Factor
bFGF Fibroblast Growth Factor
IGF Insulin-like Growth Factor
VEGF Vascular Endothelial Growth Factor
EGF Epidermal Growth Factor

Как се извършва процедурата плазмолифт / плазмотерапия

Тази техника представлява вземане на проба от Вашата собствена кръв и отделяне на компонентите и посредством центрофугиране, за да се изолират и концентрират Вашите тромбоцити в плазмената фракция. A-PRP, получена по този начин се инжектира в повърхностните слоеве на кожата като мезотерапия.

Във Вашата кожата, съдържащите се в A-PRP концентрирани тромбоцити ще освободят растежни фактори в биологичното им съотношение, за да стимулират клетъчната пролиферация на фибробласти и синтеза на компоненти на екстрацелуларния матрикс като колагенови и еластинови фибри, отговорни за еластичните свойства на кожата.

Области на приложение:

♦ Естетична медицина
♦ Ортопедия и спортна медицина
♦ Хирургия, Бързо зарастване на рани
♦ Офталмология – при Синдром на сухото око, Язва на роговицата
♦ Орална и лицево-челюстна хирургия

Естетична медицина – Показания:

Автоложната плазма се използва за третиране на

Фини бръчки и подобряване качество на кожата – спомагайки процеса на регенериране на тъканите, инжектирането на PRP чрез мезотерапия подобрява качеството на кожата и изглажда фините бръчки по лицето, шията, деколтето и ръцете.

Дълбоки бръчки – локализираното третиране чрез инжектиране на PRP възстановява хармонията и пропорциите в обема на лицето.

Тъмни кръгове под очите – зоната около очите е изключително деликатна за работа и трудно повлияваща се.
Поради смущение в микроциркулацията зоната под долния клепач може да е по-тъмно оцветена. Растежните фактори в PRP стимулират микроциркулацията в зоната на клепачите, възстановяват блясъка на кожата, подобряват тонуса, изглаждат фините бръчки и намаляват тъмните кръгове.

В комбинация с лазерни процедури или химически пилинг

При алопеция и косопад

Белези – инжектирането с PRP е ефективно средство за третиране на стрии, белези от акне или хипертрофични белези

Кои зони могат да бъдат третирани

♦ Лице
♦ Шия
♦ Деколте
♦ Ръце
♦ Капилициум – скалп

Какво да очаквате:

Резултатите са видими на 2 – 3 седмица след първата процедура.
Очакваните благоприятни ефекти са увеличаване на кожната еластичност с изглаждане на фините линии, както и подобряване тена на кожата.
Процедурата с PRP позволява също така запълване на по-дълбоки бръчки, каквито са назолабиалните гънки или третиране на тъмни кръгове край очите.

Препоръчителен брой процедури:

Най-често 3 процедури с интервал 1 месец / 4-6 седмици/ между тях.
За поддържане на ефекта могат да бъдат назначени процедури след 6 и 12 месеца.

Очаквани странични ефекти от инжектирането на плазмата:

Тъй като A-PRP се състои само от компоненти на Вашата собствена кръв, очакват се много малко странични ефекти.
– Както при всички инжекционни продукти: хематоми или посиняване на мястото на убождане са възможни, но много редки
– Усещане за затопляне и повърхностно напрежение на кожата. Тези преходни усещания идват от задействането на процеса на биостимулация и трябва да изчезнат най-късно до 24 – 36 часа след третиране. Ако симптомите се задържат по-дълго, консултирайте се с Вашия лекар.
– В много редки случаи и при пациенти с тежък алергичен потенциал, могат да се появят отоци в резултат на по-сериозен възпалителен процес. Информирайте незабавно Вашия лекар, така че той да Ви предпише подходяща терапия.
– Моля, винаги осведомявайте Вашия лекар ако имате анамнеза за лекарствена алергия или алергия към някакви други вещества.

Кога не трябва да се извършва процедурата:
– Ако страдате от цервико-лицев рак или рак на кръвта.
– При пациенти с кожни лезии, които вероятно са причинени от патологичен процес на клетъчна пролиферация.
– Наличието на остра и/или системна инфекция.
– Прием на антикоагуланти.
– Ако страдате от заболяване на кръвта или автоимунно заболяване.
– Ако приемате медикаменти, които могат да променят тромбоцитната функция.

Може ли да се комбинира плазмотерапията с други процедури: PRP може да се комбинира с филъри, ботокс, лазерни процедури, пилинги.

Множество проведени клинични проучвания доказват, че инжектирането в кожата на собствена плазма богата на тромбоцити води до намаляване на фините линии и бръчки, хидратация на кожата на лицето, шията,деколтето и ръцете, избистряне на тена, подобряване на структурата на кожата-здравина,еластичност, заличаване на белези от акне и келоиди, повлияване на тъмните кръгове край очите, стимулиране на космения растеж.

Д-р Данчева - запази час

ОНЛАЙН ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС

Резервирайте час при д-р Данчева.