МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Премахване на двойна брадичка (мезотерапия)

Двойна брадичка причини

С напредване на възрастта брадичката се повдига нагоре, под брадичката се появява неприятно увисване познато като „двойна брадичка“. Зоните встрани на брадичката /pre jawl sulcus/ хлътват, линията на мандибулата става неравна, лицето загубва своята младежка „V“ образна форма и изглежда уморено и отпуснато.

Двойна брадичка премахване

За премахване на двойната брадичка, възстановяване на контура на долната челюст – линията на мандибулата, се нуждаем от комбинация от различни процедури: ботокс, филъри, мезотерапия, лазери, пилинги. Ако двойната брадичка се подчертава в повече и поради мастни натрупвания, зоната може да бъде подложена на липолитична мезотерапия за стопяване на двойната брадичка.

А. Продукти за мезотерапия за липолиза

Aqualyx виж повече тук

Belkyra™ виж повече тук

Cellutrix RRS e медицинско изделие клас ІІІ съдържащ неомрежена хиалуронова киселина и биоревитализиращ разтвор, специално разработен срещу липолиза. Cellutrix може да бъде инжектиран в областта на брадичката.

Протокола включва средно 4-6 процедури с интервал 1-2 седмици, 1-3 пъти годишно.

MD-Matrix e медицинско изделие за химична липолиза. MD-Matrix съдържа колаген, лимонена киселина, никотинамид, натриев хлорид.

Протокола включва 2 манипулации седмично през първите две седмици, след това 1 процедура седмично до общо 8 – 10 процедури или до десет седмици.

В. Продукти за мезотерапия за стягане контура на лицето и премахване на двойната брадичка

Освен липолитична мезотерапия, за да се подобри тонуса на кожата, да се стегне и хидратира е да се премахне двойната брадичка може да бъде третирана с мезококтейли:

RRS Tensor Lift

RRS®Tensor Lift е разтвор за инжекционна мезотерапия, специално разработен за попълване на повърхностни бръчки и анти-ейджинг биоревитализация на кожата, в допълнение към бърз лифтинг ефект – стягащ ефект.
RRS® Tensor Lift осигурява забележителна хидратация и действа като еластин-колаген бустер.
Препоръчва се за пациенти на възраст 35-55 години.

Съдържа 30 мг неомрежена хиалуронова киселина, добавена към DMAE (диметиламиноетанол), който допринася за естественото лифтиране на кожата.

лице, шия, деколте.

1 процедура /седмично (1 терапия за постигане на максимален ефект = средно 4-6 процедури).
Треапията може да се повтаря 1-3 пъти годишно.

RRS® Tensor Lift е медицинско изделие, което може да се прилага само от лекар.