МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Radiesse колагенов филър за подмладяване на шия и деколте

Radiesse е един от най-бързо развиващите се филъри.

Свидетели сме на все нови и нови приложения и то само с един единствен продукт.


Радиес може да бъде приложен:

1. За възстановяване на загубени обеми, попълване на бръчки и лифтинг на кожата на лицето без разреждане

2. За подобряване на текстурата на кожата с разреждане

на лицето, шията и деколтето, ръцете, корема, вътрешната страна на ръцете, над лактите, над коленете, вътрешната страна на бедрата

Какво е РАДИЕС и кое го прави толкова уникален

Радиес е синтетичен филър, съдържащ 30% гладки калциев хидроксилапатит микросфери – (CaHA) с диаметър от 25μm до 45μm, суспендирани в 70% натриев карбоксиметилцелулозен гел-носител.

Калциевият хидроксилапатит е биологичен материал, който повече от двадесет години се използва в ортопедията, неврохирургията, денталната медицина, отоларингологията и офталмологията. Той е основната минерална съставка на костите и зъбите, което го прави безопасен, биосъвместим, биоразградим, нетоксичен и неантигенен т.е. това е естествен продукт, който не съдържа чужди белтъчни молекули – основен алерген за организма. Гел-носителя се състои от стерилна вода за инжекции, глицерин и малко количество натриева карбоксиметил целулоза, използвана в хранителната промишленост.

CaHA-микросфери предизвикват мощна стимулация на фибробластите-клетките на съединителната тъкан за производство на собствен млад колаген тип III и тип I, еластин, стимулират ангиогенезата, без да индуцират лимфохистиоцитен инфилтрат и не предизвикват нежелано възпаление.

Плътната колагенова мрежа укрепва и подмладява кожата.

Как се извършва процедурата за подмладяване на шия с РАДИЕС

Пускане на видеото

Филърът Радиес се инжектира само от сертифицирани лекари като всички дермални филъри с игла или канюла в субдермалното пространство на кожата.

За подмладяване на шия Радиес се разрежда с разтвор от NaCl и Lidocain в съотношение 1:2 до 1:3.

Така полученият миксиран разтвор, вече не носи свойствата на филър за постигане на обеми, а е по-скоро разтвор за мезотерапия. Целта е да се използва свойството на калциевият хидроксилапатит за стимулиране на колагена, еластина и нови кръвоносни съдове, за повече хранителни вещества.

Готовият разтвор се инжектира с канюла от 1-2 точки на страна като се поставя ветрилообразно, бързо, лесно, безболезнено и без риск от синини. Единственото, което се усеща е дърпането при движението на канюлата. Използването на канюла позволява да се намали броя на точките на убождане, травмирането на тъканите и да се увеличи удовлетвореността на пациентите.

Радиес може да бъде поставен и с игла, но тогава риска от синини е много по-голям.

Колко често се прави процедурата

Една сесия е достатъчна, за да се постигне дълготраен резултат, осигуряващ ефект за повече от година Ефектът е видим и веднага след инжектирането, но пълният ефект настъпва след 2-3 месеца, когато е пика на колагеновата синтеза.

Какво да очаквате като ефект

1. Изглаждане на бръчките

2. Стягане на кожата

3. Подобряване на текстурата на кожата

4. Сияйност и блясък на кожата, резултат от новобразуваните колаген, еластин и ангиогенезата