Оперативен CO2 лазер

Използва се за премахване, изрязване на доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата.

Лазер Д-р Ася Данчева дерматолог София

СО2 лазерът излъчва светлина с дължина на вълната 10600 nm. Високоинтензивният лъч се фокусира в много малка кожна зона и осигурява прецизна тъканна деструкция.

Фиброми – съединително тъканни израстъци, обикновено на краче, с цвета на кожата или с по-тъмно кафяв цвят, разположени предимно по шията, подмишниците или игвиналните гънки.

Вирусни брадавицикокоши трън, плоски брадавици, кондиломи предизвикани от човешки папилома вируси

Мазол – ограничена хиперкератоза /натрупване на мъртви клетки/ в областта на пръстите на краката, ходилата или по ръцете резултат от често повтарящи се механични въздействия на едно и също място.

Себорейни веруки – доброкачествена епидермална пигментна хиперплазия /тумор/, с папиломатозна повърхност в себорейните области у индивиди след 40-тата година. Лечението им се провежда само от козметични съображения или когато често се възпаляват.

Соларни кератози – хиперкератотични лезии по откритите части на тялото-гърба на ръцете, лицето, шията, капилициума у светли индивиди над 60 години. Представляват рязко ограничени, с неправилна форма, сухи, надигнати кафяви плаки с груба повърхност, в резултат на УВ-лъчите от слънчевия спектър. Те са преканцероза.

Гранулома пиогеникум – доброкачествен тумор от съдов произход, представляващ меко, неболезнено туморче с червено-виолетов цвят, което при допир лесно кърви и образува кафяви крусти. Развива се на мястото на травма и се причинява от смесена пиококова инфекция.

Съдови звезди – Naevus araneus – здездовидната хемангиома, която възниква по-често в детска възраст, се характеризира с центална атгиоматозна папула, от която периферно излизат телеангиектазии /като крачете на паяк/ и най-често се локализира па лицето.

 

Как се извършва процедурата с СО2 лазер

Манипулациите се правят в амбулаторни условия. За комфорт на пациента, полетата които ще бъдат третирани могат да се обезболят предварително с локална упокайка.

Какво се случва след процедурата с СО2 лазер

След процедурата остава малка раничка, която зараства за няколко дни с образуване на круста, която отпада след приблизително 10-12 дни.
Отделяне на малко бистър секрет от мястото на процедурата не е нещо необичайно.
Все пак, не трябва да се образува жълта гной и ако това стане е необходима консултация с лекар, тъй като може да е признак на инфекция.

Какво трябва да се избягва след процедура с СО2 лазер

Избягвайте излагане на слънце или солариум поне 1 – 2 месеца след лечението. При излагане на слънце през следващите 6 месеца трябва да се използва лосион с фактор на слънчева защита – SPF 30 и повече, за да се избегне пигментиране на третираната зона.

Д-р Данчева - запази час

ОНЛАЙН ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС

Резервирайте час при д-р Данчева.