Филъри Радиес

През 2013 год. Радиес спечели приза „Най-добър филър за обем” в категорията ФИЛЪРИ на Европейския конгрес по естетична и анти-ейджинг медицина (AMEC) в Париж.

Какво е РАДИЕС и кое го прави толкова уникален

radiesseРадиес е синтетичен филър, съдържащ 30% гладки калциев хидроксилапатит микросфери – (CaHA) с диаметър от 25μm до 45μm, суспендирани в 70% натриев карбоксиметилцелулозен гел-носител.

Калциевият хидроксилапатит е биологичен материал, който повече от двадесет години се използва в ортопедията, неврохирургията, денталната медицина, отоларингологията и офталмологията. Той е основната минерална съставка на костите и зъбите, което го прави безопасен, биосъвместим, биоразградим, нетоксичен и неантигенен т.е. това е естествен продукт, който не съдържа чужди белтъчни молекули – основен алерген за организма. Гел-носителя се състои от стерилна вода за инжекции, глицерин и малко количество натриева карбоксиметил целулоза, използвана в хранителната промишленост.

Уникалното съчетание на калциевия хидроксилапатит микросфери и гел-носител във филъра при попълване на бръчки води до двоен ефект: незабавен резултат дължащ се на гела и продължителен ефект 1,5 – 2 години дължащ се на CaHA-микросфери, които предизвикват мощна стимулация на фибробластите-клетките на съединителната тъкан за производство на собствен млад колаген. Плътната колагенова мрежа укрепва и подмладява кожата.

Rdiesse_mech_na _deistvie1   radiesse_mech_na_deistvie2

С времето, гелът започва да се резорбира, а нов колаген се образува в съответствие със степента, с която гела се разгражда. Редица проучвания са показали, че частици СаНА продължават да стоят на мястото на инжектиране и 12 месеца след процедурата като продължават да стимулират колагеновата синтеза. Постепенно СаНА микросфери се разграждат до калциеви и фосфатни йони, които се метаболизират и елиминират чрез нормалните процеси на обмяна в организма.

РАДИЕС е универсален филър за попълване на бръчки на лицето, подмладяване на кожата на ръцете и корекция на липсващи обеми.

radiesse-prilogenie1РАДИЕС е ефективен в много области

Вежди – Радиес може да повдигне веждите Ви, за да изглеждат очите Ви по-отворени и по-големи.
Слепоочия – Хлътналите слепоочия придават измъчен външен вид. Те могат да бъдат
запълнени с Радиес. Това ще промени лицето Ви и ще му придаде по-здрав вид.
Скули – Увеличаването на обема в скулите укрепва и подчертава V-формата на лицето и
осигурява младежки вид.
Меката част на ухото – По-голямата, плътна и гладка ушна висулка изглежда по-добре, която ще подсили
ефекта на новите Ви обеци.
Назо-лабиални гънки – Гънките между носа и ъгъла на устата могат да бъдат разочароващи. Те могат да се
попълват лесно и така ще изглеждате по-свежи и по-млади веднага.
Хлътнали бузи – Хлътналите бузи могат да бъдат запълнени ефективно с Radiesse™.
Марионетни линии – Тъжното или притеснено изражение на лицето изчезва, когато тези линии се попълнят.
Линия на брадичката – Правите линии на брадичката помагат за поддържане на младежката V- образна
форма на лицето.
Линия на носа – Малките издатини, изкривяващи линията на носа, могат да бъдат запълнени и
загладени с Radiesse™.
Менто-лабиална гънка – Менто-лабиалната гънка може да се попълва (по-често при мъжете) с Radiesse™ и така
брадичката изглежда по-изразена и по-силна.
Брадичка – По-плоската и гладка брадичка може да направи лицето Ви да изглежда по-добре.
Малки надигнатости по брадичката могат да й придадат неравномерен вид и обем.
Използвайте Радиес за естествено изглеждаща брадичка.
Подмладяване на ръцете – С напредване на възрастта кръвоносните съдове и сухожилията на ръцете стават
по-видими. Когато кожата Ви губи обем, Радиес може да помогне.

РАДИЕС е добре проучен от регулаторните органи.

Радиес е одобрен от органите на EС през 2004. Има CE-сертификат в Европа за пластична и реконструктивна хирургия, включващ увеличаване на меките тъкани на лицето.
В Съединените щати има FDA одобрение от 2006 за корекция на умерени до тежки бръчки и гънки на лицето, както и за корекция на липоатрофия при пациенти с HIV.

Как се извършва процедурата с РАДИЕС

Филърът Радиес се инжектира само от сертифицирани лекари, като всички дермални филъри с игла или канюла в кожата. Големината на САНА микросферите от 25μm до 45μm и свободното им диспергиране в гела позволява поставянето му с по-тънки игли и канюли – 27G или 28G. Използването на канюла позволява да се намали броя на точките на убождане, травмирането на тъканите и да се увеличи удовлетвореността на пациентите. Според препоръките на FDA, Radiesse се смесва с Lidocain, което значително намалява дискомфорта от убожданията, а пациентите могат да продължат веднага с ежедневните си дейности, без да е необходим период на възстановяване.
Една сесия е достатъчна, за да се постигне дълготраен резултат, осигуряващ ефект за повече от година и половина. Ефектът е видим веднага след инжектиране.

Възможни ли са странични негативни ефекти и какви биха могли да са те

Многобройни клинични проучвания с повече от 2700 пациенти, проследявани в продължение на 52 месеца след апликацията, показват голямата безопасност и ефективност на филъра РАДИЕС. Както и при другите видове дермални филъри някои общи, свързани с инжектирането реакции могат да се наблюдават и тук. Тези странични ефекти включват леко подуване, болка, сърбеж, чувствителност, образуване на синини или промяна в цвета. Те обикновено са леки до умерени и изчезват няколко дни след процедурата.

Над 4 000 000 спринцовки РАДИЕС поставени по света, демонстрира отличен профил на безопасност на продукта.

ЛИЧНА ГАЛЕРИЯ – Д-Р АСЯ ДАНЧЕВА

Д-р Данчева - запази час

ОНЛАЙН ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС

Резервирайте час при д-р Данчева.