МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Химически пилинг

Химическото ексфолиране – химическия пилинг е медицинска процедура, предназначена за контрол, облекчаване и лечение на различни кожни проблеми, като увреждания от ултравиолетови лъчи, хипертрофични белези, хиперпигментни лезии, акне, розацея, както и за изглаждане на тена, обновяване на кожата, стягане и премахване на фините бръчици.

За постигане на оптимален резултат е необходимо провеждане на серия от процедури, чийто брой се определя от лекаря в зависимост от индивидуалните нужди на пациента.

Химически пилинг без болка – Easy TCA® PC

Съдържа трихлороцетна киселина

Показанията включват

• фото-остаряване и последствията от него
• акне и свързаните с това белези
• пигментационни проблеми (мелазма, хлоазма, пост-възпалителна хиперпигментация), лунички
• суха кожа, ихтиоза
• фини линии и бръчки
• кератози

Противопоказания

Вирусни инфекции на кожата, соматични заболявания, открити или пресни рани по лицето, по време на бременност и кърмене, при много чуствителна и тънка кожа. 

Не се препоръчва извършването на дълбок химичен пилинг през лятото, преди предстоящо излагане на кожата на ултравиолетови лъчи. Това може да предизвика нежелани ефекти, като хиперпигментация и значително да удължи процеса на възстановяване.

Приложение на пилинга

Easy TCA® PC обикновено се повтаря 4 пъти, по преценка на лекаря. Честотата за повторение е веднъж седмично. 4 процедури пилинг съставят пълен курс на терапия, който може да се повтори след минимум 6 седмици почивка на кожата.

Лицето се разделя на 7 различни части. С ритмични кръгови движения пилинга се нанася върху първата зона. Повтаря се тази процедура за всяка една зона.  След чалко кожата започва леко да побелява. Първия слой да се оставя да изсъхне напълно и може да бъде нанесен втори слой.

Какво се случва с кожата

Точките на заскрежаване показват пилинг до базалния слой, а петната -облаците на заскрежаване – пилинг до граничната зона. Появата на еднородно розово-бяло заскрежаване показва пилинг до папиларния дермис.
Ако желаното заскрежаване е постигнато чрез първия слой, нанесете веднага необходимото количество “Skin Tech® Post Peel Mask” върху обработената кожа (погледнете картата за дозиране).
Ако желаното заскрежаване не е постигнато с първия слой, се нанася повторно Easy TCA разтвор върху лицето
При постигане на желаното заскрежаване, се нанася необходимото количество “Skin Tech® Post Peel Mask”
ЗА ТОЗИ ПИЛИНГ НЕ Е НЕОБХОДИМА НЕУТРАЛИЗАЦИЯ
Кремът “Skin Tech® Post Peel Mask” спира болката след няколко секунди, облекчава еритема, отока и паренето на кожата и намалява значително риска от странични ефекти.

Кремът “Skin Tech® Post Peel Mask” трябва да остане върху кожата най-малко 8 часа преди да бъде почистен.

Сухата кожа започва да се бели на третия до шестия ден (по-късно, ако е първа процедура). Интензивността зависи от дълбочината на пилинга.
Дълбочина 2/7 (интраепидермален): излющването е почти невидимо.
Дълбочина 3/7 (базален слой): 3 дневно излющване, както при слънчево изгаряне.
Дълбочина 4/7 (гранична зона): кожата може да потъмнее в обработените участъци 4/7 и да се постигне по-видим пилинг.

Слънцезащитата започва от деня след пилинг прoцедурата. Препоръчва се „Skin Tech®Melablock 30 или 50” по време на терапията и до края на втората седмица след последния пилинг (приложения в 9:00ч., 13:00ч., 15:00 ч.). От деня след първия пилинг пациентът трябва да прилага веднъж или два пъти дневно кремовете от линията SkinTech®, описани по-долу до отпадането на каквито и да е проблеми.
• При акне: PURIFYING крем (между пилинг процедурите) или PURIGEL GEL (продължителна терапия).
• При пигментация: BLENDING BLEACHING CREAM.
• При суха кожа: VIT E Anti-oxydant крем или NUTRITIVE CREAM Vit. A-C-E Lipoic Complex.
• При остаряване: DHEA PHYTO крем или ATROFILLIN крем.
• При отпусната кожа: ACTILIFT крем.
• При пост-пилинг еритема: IPLASE маска.
• При свързана с възрастта кожна атрофия: ATROFILLIN крем
Ако някой от кремовете води до усещане за парене, преустановете приложението за няколко дни.

Избягвайте излагане на директна слънчева светлина по време на терапията. Не нанасяйте върху увредена кожа или след микронидлинг, дермабразио, отворени рани или свежи белези. Не търкайте и дърпайте мъртва кожа. Измийте ръцете си след употреба. Не вдишвайте; не позволявайте на пилинг разтвор да проникне в тялото, по какъвто и да било начин, освен при нанасяне върху кожата на лицето. Не използвайте върху влажна (размиване на активните съставки) или мръсна кожа (органична материя по кожата може да намали действието).