МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Мезотерапия за стрии

Стриите представляват атрофия на кожата под формата на множество симетрично разположени линии, перпендикулярни на линиите на цепливост на кожата. Цветът им в началото е розов, черено-виолетов, а по-късно белезникав. Повърхността им е лъскава, набръчкана, мека и депресирана.

Тяхното образуване най-често се дължи на механични фактори, водещи до преразтягане на кожата, като бременност, бързо увеличение на телесното тегло, бързо израстване на височина, при активно спортуващи. Понякога, те могат да са симтом на някои заболявания, като захарен диабет, болест на Кушинг, спондилартроза или да възникнат след общо или локално лечение с кортикостероиди. Локализират се по корема, бедрата, гърдите, раменете.

1. Мезотерапия за стрии:

Инжектирането в стриите на:
– Собствена плазма /плазмотерапия/ и, или
–Мезококтейли съдържащи хиалуронова киселина, органичен силиций, фибробластни растежни фактори, аминокиселини, микроелементи, антиоксиданти, витамини, мастни киселини, коензими,флавоноиди, води до стимулиране на синтеза на колаген и еластин, хидратация, регенирация на дермалния матрикс, стягане и заличаване на стриите.

Продукт – RRS HA STRIMATRIX

Протоколи:
Плазмотерапия за стрии – 1 процедура на всеки 3-4 седмици в три последователни месеца или до постигане на желания ефект.
Мезококтейл средно 4-6 процедури с интервал 1-2 седмици, 1-3 пъти годишно.

Възможна е и комбинация на плазматерапия и мезококтейл.
Мезотерапията за стрии може да бъде комбинирана с други апаратни терапии за стрии /фраксел, микронидълинг и др./.

2. Лазерен рисърфърсинг – фраксел

Колкото по-пресни са стриите, толкова лечението е по-успешно. Затова профилактиката е изключително важна. Препоръчват се масажи на кожата с препарати съдържащи плацентов екстракт, оксипролин, еластин, силикони, витамин Е.