МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Канал на сълзите

Слъзна падина, канал на сълзите и инфраорбитална гънка.

Линията, която започва от вътрешния ъгъл на окото, където се стичат сълзите и продължава странично по протежение на долния клепач. Запълването на тази зона придава на очите младежки вид, спокойно и усмихнато излъчване. Попълването на този канал прави долния клепач по-глъдък, с по-малко бръчки, заличава торбичките и тъмните кръгове под очите.

Зоната е изключително деликатна и би следвало да бъде третирана само от опитни специалисти.

NB!!! Не всеки долен клепач е подходящ за такова запълване.

Най-важното нещо са критериите за подбор на подходящ пациент и използването на правилният продукт. Зоната на долният клепач е склонна да задържа вода и да образува отоци и торбички. Тук най-добрите продукти са филъри с хиалуронова киселина със специално омрежване и слаба абсорбция на вода.

Процедурата се извършва в амбулаторни условия. Въпреки деликатната зона инжектирането е безболезнено, филърът съдържа лидокаин. Извършва се с много малка и тънка игла, ефекта е видим веднага, а трайността 1,5 – 2 години. В много редки случаи е възможно да се появи малка синка или лек оток.

Доверете се на Вашия лекар, той ще прецени дали Вашите очи са подходящи за тази процедура.

Загуба на обем в медиалната част на скулите.

С напредване на възрастта лицето губи определени обеми в резултат на миграция на мастните депа, отпускане на лигаменти, промяна на костните структури и гравитацията. Загубата на обем в областта на медиалната част на скулите под очите придава на лицето уморен и измъчен вид и влошава изгледа на долния клепач. Възстановяването на обема в тези зони възвръща младежката V образна форма на лицето и играе основна роля в подкрепата и повдигането на долния клепач.

Запълването на обема в областта на медиалната скула много често е достатъчна за подобряване на зоната на долните клепачи.

Запълването на липсващи обеми в областта на скулите става с помоща на дермални филъри с висок вискозитет и еластичност, което осигурява трайност на процедурата 1 – 2 години.

Канал на сълзите запълнен с 1 мл филър – трайност до 1-2 години.

ЛИЧНА ГАЛЕРИЯ – Д-Р АСЯ ДАНЧЕВА