МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Хоризонтални бръчки на челото

Битокс и хиалуронова киселина при хоризонтални бръчки на челото.

хоризонтални бръчки на челото Д-р Ася ДанчеваПричини за появата на хоризонталните бръчки на челото са съкръщенията на мускул фронталис – мускулът на челото, който е единствения повдигач на чело и вежди. Той е част от комплекса на т.н. мимически мускули – те участват в експресията и изразяването на чувства и емоции.

Корекцията на хоризанталните бръчки на челото се постига с:

Правилото е: първо да се постави ботокс, а след това, ако бръчките са прекалено дълбоки, запълване с филър след няколко седмици ( 2-4-6-8).

Поставянето на ботокс за корекция на хоризонтални бръчки на челото е бърза и желана процедура.

БОТОКС ЗА КОРЕКЦИЯ НА ХОРИЗОНТАЛНИ БРЪЧКИ НА ЧЕЛОТО

Релаксацията на фронталният мускул – издърпващ веждите нагоре и отварящ очите се съчетава и с поставяне на ботокс в зоната на гневните бръчки между веждите, за да бъдат блокирани депресорният комплекс мускули в тази зона /мускулите дърпащи веждите надолу и придаващи на лицето сърдит и измъчен вид/.

Така ефекта от релаксацията на двете зони ще бъде най-добър – лицето ще изглежда спокойно, очите отворени, а дъгата на веждите приятно извита.

Ефектът от процедурата трае 4-5-6 месеца, след което може да бъде повторена.

Повече информация за Ботокс за корекция на мимически бръчки може да прочетете тук.

ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ ЗА КОРЕКЦИЯ НА ХОРИЗОНТАЛНИ БРЪЧКИ НА ЧЕЛОТО

В повечето случаи ботокса е напълно достатъчен за корекция на тези бръчки. Ако те са прекалено дълбоки може да бъдат запълнени с филър.

Процедурата по поставяне на хиалуронова киселина за запълване на хоризонталните бръчки на челото е добре да бъде направена поне две седмици след поставянето на ботокса.

Третирането на зоната с два различни продукта в една и съща сесия не е препоръчително и крие някои рискове.

Може да се изчака и период от 2 месеца след ботокс, така ще дадем време на новосинтезирания колаген от фибробластите да бъде отложен на местата на вдлъбванията /бръчките/.

Хиалуроновата киселина, която се използва в тази зона носи специфични характеристики /по-малък вискозитет/. Не всеки филър е подходящ за тази зона!!!

Обикновено при регулярно поставяне на ботокс два пъти годишно, повторно поставяне на филър в хоризанталните бръчки не се налага.

Повече информация за Хиалуронова киселина за бръчки може да прочетете тук.

Бръчки на челото Д-р Ася Данчева – лична галерия

Преди и след 14 дни – поставен ботокс между веждите и на челото

Още статии: