МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Обновяване на кожата

Д-Р АСЯ ДАНЧЕВА: интервю за сп. Коса – март 2015

„Природата се обновява през пролетта. Същото трябва да се случва и с кожата на лицето ни.”

 Вижте статията в PDF формат

d-r-asya-dancheva-intervyu-sp-kosa-mart-2015-1
– Д-р Данчева, какво да включим в грижите за красотата си в началото на пролетта, когато слънчевото греене все още не е чак толкова силно, колкото ще бъде през по-топлите месеци на годината?

– Банална, но и вечна истина е фактът, че красотата започва отвътре. Иначе казано, не се ли постараем да очистим организма си от шлаките и токсините, натрупани през зимата, резултатът няма да отговаря на очакванията ни. За щастие можем да си помогнем с хранителен режим на базата на плодове, зеленчуци, фибри. А що се отнася до външната ни обвивка – до кожата, месец март е подходящ за химически пилинг.

– Защо много жени все още изпитват известни опасения, свързани с процедурата?

– Защото са чували, виждали, прочели, че тя може да създаде проблеми, че е болезнена. Така е, но само ако се прави от некомпетентно лице, тоест не от лекар, и с неподходящи продукти. Във всички останали случаи чудодейното преобразяване е налице.

– В какво се състои то?

– Медицинският пилинг отстранява горните слоеве на кожата и съответно допринася за физиологичното й обновяване – следствие на активизирания синтез на собствена хиалуронова киселина, колаген и еластин. Това на свой ред повишава тонуса на кожата, изравнява нейния релеф, избавя я от бръчки, пигментни петна, белези, разширени пори, дехидратация. Разбира се има и противопоказания: кожни вирусни инфекции, соматични заболявания, настинка, висока температура, заболявания на щитовидната жлеза, открити рани на лицето, кърмене, бременност, спукани капиляри.

– Какво е предимството на средствата за медицински пилинг, които вие използвате?

– Работя успешно с EASY TCA за средно дълбок химически пилинг на европейския лидер Skin Tech – Испания. Продуктите с трихлорна киселина (TCA) на марката са си извоювали име на най-безопасните, ефикасни и лесни за приложение. Създадени са, за да третират фини линии, фотостареене, проблемна тийнейджърска кожа, белези от акне, хиперпигментация, мелазма, хлоазма, кератози, стрии – както върху лицето, така и върху ръцете и предмишниците.

– Какво е най-новото в гамата EASY TCA?

– През миналата година Skin Tech представи EASY TCA Pain Control – една нова възможност за медицински пилинг без болка, с максимален комфорт за пациента. Действа върху базалния слой или граничната зона на дермата и е препоръчително да се прилага веднъж седмично (общо 4 пъти). Клиничният опит показва, че болката е намалена с 90%, а ефективността – увеличена средно с 25% в сравнение със съществуващите 15% TCA пилинг продукти. Другите важни предимства на EASY TCA Pain Control се състоят в това, че третира едновременно различни индикации, например бръчки и акне или бръчки и мелазма. Не изисква предварителна подготовка на кожата, възпалението след процедурата се блокира с помощта включения в нея крем Post Peel Mask и зачервяването изчезва постепенно за около половин час.

Още статии: