fbpx

МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Има начин да изваете тялото и да придадете финес на лицето си

Д-Р АСЯ ДАНЧЕВА: интервю за сп. Коса – октомври 2014

d-r-asya-dancheva-intervyu-sp-kosaСлед като отмине лятото, много от нас се поглеждат в огледалото и не остават доволни от това, което виждат. Диета? Спорт? Липосукция? Или пък липолитична мезотерапия, чиито преимущества обяснява една от най-известните български дерматоложки.

Д-р Ася Данчева е специалист дерматовенеролог. Повече от десет години работи в областта на естетичната дерматология и лазер терапия. Член е на Българското дерматологично дружество, Българския лекарски съюз, Асоциацията по естетична дерматология, Международната асоциация по Anti-Aging медицина (WOSAM).

– Д-р Данчева, кой според вас е най-сигурният начин да имаме строен силует и лице с младежко излъчване, без да се подлагаме на неразумно гладуване, изтощителен фитнес, драстични интервенции?
– Подходът към идеалната форма трябва да е комплексен, тоест да включва и пълноценно хранене, и умерено спортуване, и информираност относно най-новите постижения на естетичната медицина.

– А как най-лесно и най-безпроблемно можем да променим към по-добро тази или онази част от тялото или лицето си?
– Най-разумен избор в случая е липолитичната мезотерапия с биомиметични пептиди на DERMAHEAL LL, един безопасен и ефикасен алтернативен метод за намаляване на нежеланите мастни натрупвания.

– В какво се състои?
– В микроинжектиране на липолитици директно в мастната тъкан на засегнатата област. Прави се само от лекар и веднага след това човек може да се върне към своя нормален всекидневен живот.

– Какви са активните съставки, включени в продуктите за липолитична мезотерапия, и какъв ефект имат?
– Тяхната задача е да редуцират мазнините в клетките и едновременно с това да предотвратят натрупването на нови. Хидрогенираният лецитин (фосфатидилхолин) е добре познато вещество, което стопява мастните депа и намалява дебелината на подкожната тъкан. L-карнитинът е единственият физиологичен „превозвач”, осигуряващ транспорта на мастните киселини през митохондриалната мембрана, за да бъдат изгорени в цикъла на Кребс и превърнати в енергия. Декапептид-4 е специфичен биомиметичен пептид, чиято роля се свежда до активизиране на метаболизма в мускулите и до повишаване на тургора и еластичността на тъканите, за да не се стигне до отпускане на кожата.

siluet– Към липосукция или към липолиза да се ориентираме?

– Читателките ви трябва да са наясно, че за съжаление липосукцията не заличава целулита и той остава забележим въпреки редукцията. В същото време мезотерапията го третира директно чрез намаляване на локалните мастни натрупвания и съответно прави кожата гладка. Разбира се, за постигане на оптимални резултати се препоръчват и упражнения, както и масажи за подобряване на кръвоснабдяването, за укрепване на мускулния тонус.

– В какво още се състоят предимствата на липолитичната мезотерапия с DERMAHEAL LL?
– Те не са едно и две. Но преди всичко ще спомена, че процедурата, траеща около 30 минути, е безболезнена и не изисква приложението дори на местна анестезия. А благодарение на нанокапсулирането на съставките в продукта еритемата и отокът са минимални.

– Кои зони подлежат на третиране?

– Двойна брадичка, шия, лице, бедра и задни части, долна и горна част на корема, колене и ръце.

– Кога да очакваме крайния резултат?
– След около 4 седмици.

– А какво ще ни кажете за продължителността на ефекта?
– Той е постоянен при хора, които, след като загубят от 5 до 10 сантиметра в третираната зона, не качват килограми.

Още статии: