fbpx

МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Време е за медицински пилинг

Д-Р АСЯ ДАНЧЕВА: интервю за сп. Коса – февруари 2015.

vreme-e-za-himicheski-piling– Д-р Данчева, как ви изглеждат представителките на нежния пол точно сега, през зимата?

– Не само специалистът, но и всеки човек с прозорлив поглед може да установи, и то с просто око, пораженията, дължащи се от комбинацията от лоши навици плюс студ, силен вятър, сух въздух в затворените помещения – всеизвестни врагове на хубавата, здрава и млада кожа. Колкото до мен, аз забелязвам преди всичко засилена дехидратация, повърхностни раздразнения, преждевременно появили се бръчици, нездрав тен, пигментни петна, които изпъкват още повече на фона на общо взето бледата ни „зимна” кожа. За щастие естетичната дерматология предлага множество решения на тези проблеми. А едно от тях – медицинският пилинг, определено е сезонна процедура, препоръчвана с основание за месеците с малко или с почти никакво слънчево греене

– Каква е нейната цел?

– Да премахне видимите последици от стареенето, да третира пигментните петна, белезите от акне и прочее. В резултат кожата се изглажда, тенът се изравнява, несъвършенствата изчезват, подмладяването става факт.

– А колко вида медицински пилинги има?

– Лек, среден и дълбок в зависимост от третирания слой на кожата. Държа обаче да подчертая, че процедурата трябва да се прави от квалифициран лекар, защото няма нищо общо с повърхностното ексфолиране, осъществявано в домашни условия. И непрофесионалният подход може да има крайно нежелани последствия.


– Кой решава какъв точно пилинг да се приложи?

– Лекарят – в зависимост от състоянието на кожата на пациентката и очаквания резултат. Освен това той помага и при избора на продукти, които да се прилагат преди и след процедурата.

– Вие самата с какви пилинги работите?

– Напоследък аз и много мои колеги залагаме на EasyDroxy пилинг& неутрализатор Versicolor. Става въпрос за напълно нов продукт и нова технология за корекция на релефа, структурата и цвета на кожата независимо от нейния фототип и плътност.

– Какво представлява EasyDroxy пилинг?

– Прилича на гел и се състои от няколко хидрокси киселини – гликолова, млечна, лимонена, коджикова, салицилова и прочее, с доказан ефект при акне, свръхпроизводство на себум и стареене на кожата, дължащо се на прекомерно излагане на слънце, пристрастеност към цигарите, стрес, хронична преумора…
Що се отнася до Versicolor, той е под формата на емулсия, позволяваща визуален контрол на неутрализацията по време на пилинг процедурата. Появата на син или зелен цвят означава, че пилингът е неутрализиран правилно и неприятните изненади са изключени. Има само приятни такива.

Още статии: