МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

BEAUTY ПРОГНОЗИ

Д-р Ася Данчева – Интервю за списание Коса МАЙ 2017

Още на 20 години можем да разберем как ще изглеждаме след две, три и повече десетилетия. Стига да осъзнаем по кой начин остарява кожата ни, обяснява известната българска дерматоложка д-р Ася Данчева. Работата е там, че всяка една жена се променя във времето по конкретен сценарий и трябва да се справи с конкретни проблеми.

СЦЕНАРИИ № 1 – Мрежа от бръчки
Какво се случва? Имате многобройни мимически бръчки и дълбоки линии край устата, очите, върху брадичката. Епидермисът ви е сух и на вид, и на пипане.
Причината. Кожата ви не получава достатъчно влага или вече не е в състояние да я задържи. А обезводняването – както знаете, води до разрушаване на колагеновите влакна, вследствие на което защитният слой на кожата отслабва, тя се отпуска, покрива се с бръчки. Тогава свободните радикали започват да атакуват клетките с удвоени сили, появяват и раздразнени участъци върху лицето ви или пък то започва да се лющи.
Кой попада в зоната на риска? На подобен тип възрастови изменения са „обречени” жените със суха и чувствителна кожа, както и тези, които се пекат безразсъдно на слънце или прекарват – заради естеството на своята работа, много време на открито.
Спасението. Изпробвайте мезотерапията, благодарение на която в епидермиса се вкарва коктейл, съставен от витамини, аминокиселини, микроелементи. Плюс хиалуронова киселина – една молекула от нея задържа сто молекули течност и все още не е открит по-сигурен начин за бързо и трайно възстановяване на водния баланс. Изумителен ефект дава и биоревитализацията, тоест инжектирането на стабилизирана хиалуронова киселина в дълбоките слоеве на епидермиса. Целта на процедурата? Да хидратира кожата, да повиши устойчивостта й спрямо ултравиолетовите лъчи и съответно да я предпази от фотостареене. Колкото до ботокса, поставен с оглед на индивидуалните особености на лицето, той е направо незаменим при наличието на мимически бръчки в горната част на лицето.

ИСКАТЕ ДА ЗНАЕТЕ КАК ЩЕ СЕ ПРОМЕНИТЕ С НАПРЕДВАНЕТО НА ГОДИНИТЕ? ОСЪЗНАЙТЕ НА КОЯ СВОЯ БЛИЗКА РОДНИНА ПРИЛИЧАТЕ НАЙ-МНОГО. НА БАБА СИ ПО БАЩИНА ЛИНИЯ? ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ЛИЦЕТО, ШИЯТА И РЪЦЕТЕ Й. ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ КОЖАТА ВИ ЩЕ ОСТАРЕЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН.

СЦЕНАРИИ № 2 – „Разплуване” на лицето
Какво се случва? Първо се отпускат бузите, после натежават клепачите и част от кожата им се оказва „излишна”. Овалът губи отчетливия си контур. Но пък бръчките не са много.
Причината. Вторият тип стареене е свързан със значителния запас от подкожни тлъстини. В определен момент – щом синтезът на колаген в организма се забави, неговите фибри не издържат на тежестта на въпросните запаси и увисват. Тогава именно се създава се впечатление, че цялото лице „тръгва” надолу.
Кой попада в зоната на риска? Пълните дами и тези с пухкави детски бузи, които трябва да внимават много с диетите за отслабване. Смъкнат ли рязко килограми, ще се състарят без време.
Спасението. Спрете се на уникалната новаторска технология Хайфу, която въздейства върху кожата с помощта на микрофокусиран ултразвук с висока интензивност. И то на рекордната дълбочина от 4,5 милиметра. Веднага след процедурата, отнемаща около 45 минути, контурът на лицето става по-отчетлив, брадичката се изостря, епидермисът се тонизира. Освен това ултразвукът отключва процеса на синтез на колаген за следващите месеци, през които видимият лифтинг ефект се засилва и запазва до една година.

СЦЕНАРИИ № 3 – Имате уморен вид
Какво се случва? При вас напредването на годините и свързано с поява на отоци. При това назолабиалните ви гънки стават по-дълбоки, ъгълчетата на устните се отпускат. Жените, жертва на този начин на остаряване, изглеждат прекрасно в средата на деня, но създават впечатление, че са много уморени сутрин и вечер – заради подпухването. На всичко отгоре след като обядват, лицата им често придобиват землист оттенък
Причината. Тя се крие в нарушената микроциркулация на кръвта и лимфата. Затова до кожата ви не достигат необходимите й количества подхранващи вещества и кислород (наблюдава се хипоксия на тъканите), тя не успява да се отърве от шлаките. Нищо чудно, че мускулният тонус отслабва, тенът става неравномерен и някак болнав, обновяването на клетките се забавя.
Кой попада в зоната на риска? Ефектът на умореното лице се наблюдава най-често при жени с комбинирана и мазна кожа. Както и при такива, които имат проблеми с работата на бъбреците и черния си дроб. Преди да решат какви грижи да положат за красотата си, те трябва непременно да се консултират с лекар.
Спасението. Редовно ходете на лимфодренажен масаж, който активизира движението на течностите, подобрява обмяната на веществата, допринася за изхвърлянето на токсините. Ограничете консумациятао на солени и пикантни блюда, не пийте много течности вечер (последната за деня чаша вода трябва да бъде погълната два часа преди лягане), спете в прохладно помещение. И открийте добър дерматолог, който ще реши проблема с дълбоките ви назолабиални гънки, инжектирайки в тях филъри на основата на хиалуронова киселина и калциев хидроксилапатит, които възстановяват изгубените обеми и едновременно с това освежават кожата.

ДЕТОКСИКИРЙТЕ РЕДОВНО ОРГАНИЗМА СИ. ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ ЗАРАДИ НАТРУПАНИТЕ ТОКСИНИ КОЛАГЕНОВИТЕ ВЛАКНА СЕ СЛЕПВАТ И СПИРАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ СВОЯТА ОСНОВНА ЗАДАЧА – ДА ПОДДЪРЖАТ КОЖАТА СТЕГНАТА.

Виж статията в pdf формат: d-r dancheva_05-2017

Още статии: