МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Какво трябва да знаете преди и след процедура с дермален филър?

Две седмици преди процедура с дермален филър избягвайте употреба на аспирин, продукти съдържащи витамин Е, масло от вечерна иглика (Primula vulgaris), гинко билоба (Ginkgo biloba), чесън, вратига (Feverfew) и жен-шен. Всички те водят до намаляване на кръвосъсирването и повишават риска от хематоми.

Преди процедурата с дермален филър

♦ Две седмици преди процедура избягвайте употреба на аспирин, продукти съдържащи витамин Е, масло от вечерна иглика (Primula vulgaris), гинко билоба (Ginkgo biloba), чесън, вратига (Feverfew) и жен-шен. Всички те водят до намаляване на кръвосъсирването и повишават риска от хематоми.

♦ Избягвайте Ibuprofen и алкохол 2 дни преди процедурата.

♦ Ако е възможно, явете се на процедура с чисто лице и без грим.

След процедурата с дермален филър

♦ След инжектирането, трябва да позволите на кожата ви да си почине, не трябва да слагате грим, най-малко 1 час.

♦ Зачервяване и оток на кожата на мястото на инжектиране се наблюдават често и би трябвало да изчезнат след няколко дни. Ако това не се случи и продължи повече от 3-4 дни, обърнете се към вашия лекар.

♦ Ако напипате възли в зоната, трябва нежно да ги масажирате, за да постигнете по-добо разпределение на материала от филъра.

♦ Избягвайте досег с топлина на третираните зони, докато отока и синините не се резорбират.

♦ В деня на процедурата избягвайте активности, които причиняват зачервяване на лицето, гореща баня, сауна, фитнес и спорт, употреба на алкохол.

♦ Избягвайте слънце и ултравиолетова светлина, излагане на студ и натиск от всякакъв вид в третираните зони, така че материалът да може да остане вграден в тъканта.

♦ Трябва също да се избягва използването на сауна или парна баня в продължение на 2 седмици след инжектирането.

♦ Внимателно може да поставяте студени компреси или лед върху третираните зони за 15 минути на всеки 2-3 часа, за да намалите дискомфорта, отока и хематомите, ако има такива до няколко дни след процедурата. Ако след процедурата има синини, те изчезват за 7 до 10 дни.

♦ Ако има отоци и хематоми е удачна употребата на Arnica montana локално и/или през устата.

♦ 2 – 4 седмици след процедурата посетете Вашия лекар за оценка на ефекта и за корекции, ако се налагат такива.

Още статии: