МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Dermaheal SR И Dermaheal HSR иновации в мезотерапията

Dermaheal SR и Dermaheal HSR – единствената мезотерапия с растежни фактори на българския пазар

интервю с Д-р Данчева пред списание BEAUTY WOMAN

d-r-dancheva-obuchenie-mezoterapiaД-р Данчева, какво отличава мезотерапията, която представихте, от останалите продукти предлагани на пазара?
Единствената мезотерапия съдържаща растежни фактори на пазара, стимулираща синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина, като по този начин укрепва дермата.Каква е разликата в състава на двата продукта? В съдържанието им влизат 57 еднакви съставки, като разликата е в наличието на хиалуронова киселина в единия продукт. Какво е тяхното приложение и има ли минимална възрастова граница за тяхното приложение? За профилактика и превенция на стареене на кожата процедурата може да бъде прилагана от 20 годишни пациенти. Резултатите са хидратация, ревитализация и избистряне на кожата. Мезотерапията може да бъде прилагана за различни области от тялото като лице деколте, ръце и една не толкова често третирана зона като вътрешната страна на бедрата.

Какви са резултатите при третиране на белези от акне?
С тази мезотерапия могат да бъдат третирани белези, които са под повърхността на кожата. След инжектиране на продукта се забелязва много мощна пролиферация на клетки в третираната област, водеща до заличаване на белезите. Този принцип на действие на активните съставки прави тези продукти много успешни при третиране на всякакъв тип белези – следоперативни или травматични.

Каква е гаранцията за качеството на продуктите и съставките?
Тези продукти притежават всички необходими сертификати за качество и безопасност. Самите съставки са регистрирани в международната организация за храни, козметични продукти и парфюми.

Какво е усещането у пациентите след процедурата?
Усещането за затопляне и леко парене е свързано със самото инжектиране на продукта и е характерно при всяка една процедура от такъв тип.

Д-р Стоилова, какво ви впечатли в тези нови продукти, навлизащи на пазара?
Това е една новаторска мезотерапия, включваща в себе си биомиметични пептиди, които представляват продукт на растежните фактори присъстващи в организма, но намаляващи с течение на времето. Мезотерапията е много по-лесно осъществима в практиката, в сравнение с богатата плазма, която работя от три години и в която се налага да вземаме кръв от пациента, да обработваме, центрофугираме и инжектираме в кожата. Тя представлява естествена и атравматична процедура, с която се постигат изключително добри терапевтични резултати с цел превенция на стареенето на кожата и същевременно се прави профилактика на значителен брой дерматози.

Това позволява ли прилагането на тази мезотерапия в по-ранна възраст?
Да, този метод може да бъде използван при 20 годишни пациенти, като може да бъде включен в терапевтичната схема на различни кожни заболявания.

Освен в борбата със стареенето при какви други проблеми можем да прибегнем до тази мезотерапия?
Освен третирането на бръчки, разширени пори и отпускане на кожата, с успех могат да бъдат третирани белези от акне и разширени капиляри. Мезотерапията може да бъде използвана като процедура предхождаща третиране с лазер, поставяне на филъри и ботулинов токсин. Тази мезотерапия може да бъде използвана за третиране както на лице, така и на шия, деколте, ръце и тяло. Продуктите, които очакваме да бъдат представени на пазара на фирма Караген са изключително новаторски, като включват продукти за борба с косопада, възвръщане на обема на косата и третиране на пигментации.

Какво е усещането на пациента по време на процедурата и има ли възстановителен период след нея?
Както споменах тази мезотерапия е атравматична, но на по-чувствителните пациенти може да бъде поставен локален анестетик. Процедурата се извършва с изключително малка игла, което свежда до минимум травмата от поставянето. При поставяне на единия от продуктите е възможна появата на лек оток или зачервяване в рамките на 3 до 6 часа след процедурата. Още при поставянето на продукта пациентът усеща лифтинг ефекта. Максималните резултати като стягане на кожата и порите, блясък, свежест, гладкост и избистряне на пигментациите се забелязват след третата седмица.

Има ли зони на лицето, в които не е препоръчително да се извършва тази процедура?
Абсолютно всяка една зона на лицето може да бъде третирана, като подхода и избора на продукт е индивидуален за всеки един пациент.Има ли са противопоказания за извършването на процедурата?Един от продуктите представлява коктейл, съдържащ хиалуронова киселина, поставянето на която не е препоръчително при пациенти с автоимунни заболявания. За спокойствието както на пациентите така и на дерматолозите, извършващи тази процедура е най-добре да бъде направен тест за алергии, за да бъдат избегнати евентуални алергични реакции, въпреки че при клиничните проучвания на продуктите такива реакции не са били забелязани.

Колко време трае ефекта от процедурата?
Процесите на стареене на кожата са нещо естествено. Това е процес протичащ в целия организъм. Активността на фибробластите създаващи колагена и еластина намаляват своята активност с течение на времето. Поддържането на млада и здрава кожа чрез тази мезотерапия е препоръчително, но подходът е изключително индивидуален при всеки пациент, което обуславя и честотата на процедурата от един път месечно до един път годишно. Спазвайки един правилен режим на хранене, излагане на слънце и солариум и ред други фактори способстват за удължаване на ефекта от мезотерапията.

Още статии: