МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Д-р Ася Данчева на Мастерклас Малта май 2016г.

През месец май в слънчева Малта се проведе Masterclass Merz Aesthetics.

masterclass-malta
Повече от 150 лекари от 25 страни – лидери в естетичната дерматология се събраха в Малта, за да надградят и обогатят своя опит в комбинираните терапии с филъри, ботулинов токсин и съвременни лазерни системи за постигане на оптимален терапевтичен резултат.
Наши лектори бяха световно известният д-р Яни ван Логем (Нидерландия) и Д-р Антонио Кампо Воегели (Испания).

Първият ден от програмата бе изцяло посветен на филърите от портфолиото на Merz Aesthetics – хиалуроновата серия Belotero и колагеновия биостимулатор Radiesse, нови техники и практически опит.
Програмата за втория ден включваше комбинирани терапии и приложения на инжекционно портфолио с апаратура и завърши с оживена дискусия, която показа силния интерес на присъстващите към показаните лекции. Участниците успяха да се насладят и на вечерната програма в легендарния клуб Café del Mar в Малта.

Основен фокус в Masterclass бяха едни от най-добрите и безопасни филъри на нашия пазар: Radiesse – колагено стимулиращ филър и Belotero – динамични хиалуронови филъри.

Какво е Radiesse и кое го прави толкова уникален?
Radiesse е синтетичен филър, съдържащ 30% гладки калциев хидроксилапатит микросфери – (CaHA) с диаметър от 25μm до 45μm, суспендирани в 70% натриев карбоксиметилцелулозен гел-носител. Уникалното съчетание на калциевия хидроксилапатит микросфери и гел-носител във филъра при попълване на бръчки води до двоен ефект: незабавен резултат дължащ се на гела и продължителен ефект 1,5 – 2 години дължащ се на CaHA-микросфери, които предизвикват мощна стимулация на фибробластите-клетките на съединителната тъкан за производство на собствен млад колаген. Плътната колагенова мрежа укрепва и подмладява кожата.
Поставен в лицето Radiesse възстановява загубените обеми и има мощен лифтинг ефект.

През последните години все повече се разширяват показанията за приложение на Радиес.

В началото на 2016 г. Radiesse бе първият и единствен FDA одобрен продукт за подмладяване на ръце.

Radiesse може да бъде поставен и на шията. Силно разреден инжектиран като мезотерапия в кожата на шията и деколтето, той стимулира много мощно производството на колаген в тези трудни за повлияване зони, стяга кожата и изглажда фините бръчки.

Над 6 млн. спринцовки Radiesse поставени по света, демонстрира отличен профил на безопасност на продукта.

Dr Dancheva Masterclass Malta

Belotero са серия хиалуронови филъри, чието основно предназначение е запълване на бръчки, белези, възстановяване на загубени обеми, лифтинг и хидратация на кожата.
Инжектирани в повърхностните и средни слоеве на дермата, те имат незабавен лифтинг ефект в областта на третираната зона.
Какво отличава Belotero и останалите хиалуронови филъри?
Уникалната технология на Belotero се основава на иновативен патентован производствен процес – СРМ (Cohesive Polydensified Matrix) или още познат като динамичен процес на двойно кръстосано свързване на хиалуроновата киселина.
Затова Belotero са динамичини хиалуронови филъри.

Изключителните резултати, постигнати благодарение на тази уникална технология, водят до създаването на частично кохезивен монофазен гел с изключително добра еластичност и пластичност, което придава по-естествен вид на лицето.
При инжектиране на Belotero за възстановяване на обеми и попълване на бръчки, се постигат по-добри резултати с по-малко количество продукт.
Belotero е безопасен за употреба.
Филърите съдържат хиалуронова киселина, получена по биотехнологичен метод. Крайното й пречистване значително намалява риска от грануломи и свръхчувствителност.
Те имат има стабилизирано рН, което понижава риска от появата на оток.
Belotero може да бъде инжектиран в няколко зони едновременно без притеснение за алергична реакция.

Belotero е световно признат продукт.
Belotero е тестван и признат от специалисти в областта на естетичната медицина, дерматолози, пластични хирурзи, както и редица други ключови фигури в света на медицината от различни страни и континенти.
Серията получава награда за „Най-добър инжектируем продукт“ на Aesthetics Awards 2014.

Серията Belotero е представен от пет продукта:

1. BELOTERO HYDRO – е продукт за мезотерапия – съдържа хиалуронова киселина и глицерол.
Освен способноста на ХК да хидратира, глицерола запазва по-дълго структурата на хиалуроновата киселина и осигурява по-дъготраен ефект, удължавайки живота й.

2. BELOTERO SOFT е идеално средство за оформяне на детайлите!
Той е предназначен за повърхностно инжектиране за попълване на фини бръчки в зоната на околоочния контур, около устата, челото.
Поставен много повърхвостно чрез т.н. “бяла папула” или “блинчинг” техника, действието на продукта се удвоява.

3. BELOTERO BALANCE е перфектен продукт при процедури за заличаване на средно дълбоки бръчки.
Той гарантира забавен процес на разграждане, като показва значително по-добри резултати в началните месеци при увеличаване на обема и при попълване на бръчки. Инжектиран в дермата, има незабавен лифтинг ефект.

4. BELOTERO INTENSE се отличава с перфектна еластичност, което позволява приложението му както за изглаждане на дълбоки бръчки и неравности, така и за моделиране на лицевия контур. Поставен в устните, BELOTERO INTENSE им придава пухкавост и сочност.

5. BELOTERO VOLUME е предназначен за моделиране и възстановяване на обем. Той се характеризира с перфектно съчетание на еластичност, кохезивност и пластичност. Възможността му да бъде моделиран, позволява да се постигне желаната форма и едновременно с това да се запази естествената визия.
Belotero Volume е единствения продукт за обем, който може да бъде поставен с 30G игла, което осигурява на пациентите безболезненост и комфорт.

Още статии: