МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

ПЛАЗМОЛИФТИНГ

Аkо искате да върнете сияйността на Вашата кожа, автоложната плазма може да направи това.
Естественото остаряване на Вашата кожа се дължи на дисбаланса между скоростта на разрушаване и подновяване на клетките и колагена.

Какво представлява плазмата

Кръвната плазма е течният компонент на кръвта, в който плават кръвните клетки – тромбоцити, еритроцити, лимфоцити, левкоцити и др.. Съставлява около 55% от обема на кръвта. Основната съставка е водата (90%-92%) с разтворени в нея органични (7%-8%) и неорганични вещества (1%).

Кръвната плазма като продукт за кръвопреливане се изготвя посредством въртене на прясна кръв в центрофуга докато кръвните клетки се утаят на дъното. Ако в епруветка с кръв се прибави противосъсирващо вещество, кръвната плазма се отделя като горен слой.

Тромбоцитите са основните участници в механизмите на клетъчната регенерация. Те осигуряват жизнено важните за клетките растежни фактори.

Как се извършва процедурата плазмолифтинг / плазмотерапия

Тази техника представлява вземане на проба от Вашата собствена кръв и отделяне на компонентите и посредством центрофугиране, за да се изолират и концентрират Вашите тромбоцити в плазмената фракция. Така получената плазма се инжектира в повърхностните слоеве на кожата като мезотерапия.

Във Вашата кожата, съдържащите се в пламата концентрирани тромбоцити ще освободят растежни фактори в биологичното им съотношение, за да стимулират клетъчната пролиферация на фибробласти и синтеза на компоненти на екстрацелуларния матрикс като колагенови и еластинови фибри, отговорни за еластичните свойства на кожата.

Автоложната плазма се използва за третиране на:

Фини бръчки и подобряване качество на кожата – спомагайки процеса на регенериране на тъканите, инжектирането на плазма чрез мезотерапия подобрява качеството на кожата и изглажда фините бръчки по лицето, шията, деколтето и ръцете.

Тъмни кръгове под очите – зоната около очите е изключително деликатна за работа и трудно повлияваща се.
Поради смущение в микроциркулацията зоната под долния клепач може да е по-тъмно оцветена. Растежните фактори в плазмата стимулират микроциркулацията в зоната на клепачите, възстановяват блясъка на кожата, подобряват тонуса, изглаждат фините бръчки и намаляват тъмните кръгове.

В комбинация с лазерни процедури или химически пилинг

При алопеция и косопад

Белези – инжектирането с плазма е ефективно средство за третиране на стрии, белези от акне или хипертрофични белези

Кои зони могат да бъдат третирани

♦ Лице
♦ Шия
♦ Деколте
♦ Ръце
♦ Капилициум – скалп и всяка друга зона на тялото

Какво да очаквате:

Резултатите са видими на 2 – 3 седмица след първата процедура.
Очакваните благоприятни ефекти са увеличаване на кожната еластичност с изглаждане на фините линии, както и подобряване тена на кожата.

Препоръчителен брой процедури:

Най-често 3-4 процедури с интервал 1 месец / 4-6 седмици/ между тях.
За поддържане на ефекта могат да бъдат назначени процедури след 6 и 12 месеца.

Още статии: