МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Radiesse в зоните на шията и деколтето

Световен конгрес по анти-ейдж медицина за източна Европа 2013 (AMWC EE) се проведе на 14 и 15 юни 2013 г. в Москва.

Интервю с Д-р Данчева – списание BEAUTY WOMAN – януари 2014 г.

Радиес Д-р ДанчеваПървото за региона голямо събитие за естетична дерматология, хирургия и превантивна анти-ейдж медицина цели да представи актуалните тенденции в естетичните процедури и новите технологии в един практичен и интерактивен формат, който да предостави несравнимо образователно преживяване.

Д-р Данчева, какво ви направи впечатление на първият Световен конгрес по анти-ейдж медицина за източна Европа в Москва?
Конгресът се проведе през месец юни 2013 г. Идеята е той да се провежда ежегодно. Бях много приятно изненадана от руските ни колеги, с които успяхме да обменим опит. Впечатли ме тяхното желание и стремеж да експериментират и да излязат извън установените рамки на продуктите, предлагани в областта на естетичната медицина.
Новост, която ми направи изключително впечатление беше алтернативното приложение на Радиес Проф. Яна Юцковска показа употреба на Радиес в зоните на шията и деколтето. При едно по-голямо съотношение на разреждане на продукта, използвайки действието на калциевия хидроксилапатит като мощен стимулатор на колагеновия синтез, може да бъде извършена мезотерапия. В зависимост от зоната за третиране се променя и степента на разреждане. Препоръчителните техники са ветрилообразно поставяне, с по-малко на брой убождания, и по векторите на лицето. Този метод беше подкрепен от клинични изследвания от руските колеги, което е наистина един новаторски подход. Реалния ефект от процедурата се забелязва след втория месец, когато кожата е вече видимо по-плътна и по-здрава. Що се отнася за новостите при продуктите, то тази година можем да очакваме появата на Радиес в по-голяма разфасовка и комбиниран с анестетик. Това допълнително ще облекчи стойността на процедурата за клиентите.

Кои свойства категоризират продуктите по зони на нанасяне?
Основното свойство това е техния вискозитет. По-плътните продукти се поставят по-дълбоко в дермата. В зоните, в които няма голямо количество мастна тъкан се използват по-леките продукти. Естествено все повече специалисти експериментират в тази насока, така че най-вероятно можем да очакваме изненади в близко бъдеще.

Какво друго ви заинтригува на конгреса?
Беше показана техника на поставяне на конци или Тред лифт, с която вече сме запознати и в България, във всички зони на лицето, шията и деколтето. Включително беше направена демонстрация на употребата на тези продукти в зони на тялото. Целта е да бъде третирана отпуснатата кожа в областта на мишниците, бедрата и корема. Процедурата е сравнително лесна за изпълнение и относително безболезнена. Конците се поставят в кожата посредством игла по определени вектори и на различна дълбочина. Самите конци играят ролята на скеле, а веществата, от които са направени, стимулират синтеза на колаген в съответните зони.

Още статии: