МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Нов филър с хиалуронова киселина и калциев хидроксилапатит

Нов филър с хиалуронова киселина и калциев хидроксилапатит за двоен ефект – запълване на бръчки и стимулиране на колагеновата синтеза.

Д-Р АСЯ ДАНЧЕВА: интервю за сп. Коса – ноември 2014

„Подмладяването става все по-лесно постижима цел“

Д-р Данчева - нов хиалуронов филър с калциевхидроксилапатитЕсента е многолик сезон. Хем ни доставя удоволствие с пиршеството от огнени цветове, господстващи в природата, хем прави по-очевидни различни недостатъци: бръчки, дехидратация, липса на свежест, обем и отпускане на кожата. Всички тези проблеми имат свое решение. Какво? Ще ни каже известната дерматоложка д-р Ася Данчева.

– Д-р Данчева, на какво да обърнем внимание през есенните месеци?
– Преди всичко на доброто разположение на духа, на физическата активност и правилното хранене. За нищо на света не бива да се обездвижваме, много важно е и да попълваме редовно запасите си от витамини – без тях нито ще се чувстваме, нито ще изглеждаме така, както ни се иска.

– Какво може да направи естетичната дерматология в това отношение?
– Все повече неща, за щастие. Но нашите пациенти не бива да стоят със скръстени ръце, а да улесняват задачата ни с природосъобразен начин на живот. Защото ако пушат и употребяват редовно алкохол, към каквито и процедури да прибегне дерматологът, резултатът ще е далеч от мечтания.

– Вие следите и прилагате в практиката си всички новости в областта на естетичната дерматология. Коя от тях ви е впечатлила напоследък?
– Neauvia Organic. Става въпрос за филъри, които правят чудеса за външността ни. А ефектът им се дължи както на иновативната технология, с която са произведени, така и на техния състав.

nov-filler-hilaruonova-kiselina– Какво точно съдържат?
– Комбинация от 1 % калциев хидроксилапатит и изключително пречистена хиалуронова киселина в една от най-високите възможни концентрации (26 мг/мл). Ще напомня, че хиалуроновата киселина присъства в човешкото тяло и само една молекула от нея е способна да задържи хиляди молекули вода. Благодарение на киселината се поддържа оптимален баланс на влага в кожата, активизира се синтезът на собствен колаген, бръчките се изглаждат. Много интересно в конкретния случай е, че е получена с участието на непатогенната за човека бактерия Bacillus subtilis и съответно не предизвиква нежелани реакции.

– А какво ще ни кажете за другата съставка на филърите Neauvia Organic?
– Калциевият хидроксилапатит е отново естествен елемент за човешкото тяло. Съдържа се в структурата на костите и зъбите. Възстановява изгубените обеми, има лифтинг ефект и стимулира кожата да произвежда нов колаген.

– Ако трябва да изредите накратко предимствата на новите филъри, кои от тях ще споменете на първо място?
– Предимствата са много. Но искам непременно да подчертая, че гелообразната структура на продуктите наподобява тази на кожата, че те се отличават с еластичност, биосъвместимост, нисък риск от имунни реакции и миграция. И може би най-важното за нашите пациенти – дават съвършено естествен, наистина дълготраен резултат, след като се инжектират от лекар.

 

Още статии: