fbpx

МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Канал на сълзите

Запълването на зоната на долния клепач – т.н. канал на сълзите е една от най-желаните и най-освежаващи лицето процедури.

Слъзна падина, канал на сълзите и инфраорбитална гънка.

слъзна падина-канал на сълзите Д-р Ася ДанчеваЛинията, която започва от вътрешния ъгъл на окото, където се стичат сълзите и продължава странично по протежение на долния клепач. Запълването на тази зона придава на очите младежки вид, спокойно и усмихнато излъчване. Попълването на този канал прави долния клепач по-глъдък, с по-малко бръчки, заличава торбичките и тъмните кръгове под очите.

Зоната е изключително деликатна и би следвало да бъде третирана само от опитни специалисти.

NB!!! Не всеки долен клепач е подходящ за такова запълване.

бръчки край очите Д-р Ася Данчева

Най-важното нещо са критериите за подбор на подходящ пациент и използването на правилният продукт. Зоната на долният клепач е склонна да задържа вода и да образува отоци и торбички. Тук най-добрите продукти са филъри с хиалуронова киселина със специално омрежване и слаба абсорбция на вода.

Процедурата се извършва в амбулаторни условия. Въпреки деликатната зона инжектирането е безболезнено, филърът съдържа лидокаин. Извършва се с много малка и тънка игла, ефекта е видим веднага, а трайността 1,5 – 2 години. В много редки случаи е възможно да се появи малка синка или лек оток.

Доверете се на Вашия лекар, той ще прецени дали Вашите очи са подходящи за тази процедура.


Канал на сълзите запълнен с 1 мл Juvederm Volbella – `трайност 2 години.

ЦЕНА на попълване на зоната под очите с JUVEDERM VOLBELLA – 600 лв.

Още статии: