МЦ Дерма София - ул."Бяло поле"№3, Бизнес Център Комфорт - ет. 2

Изглеждайте естествено млади на всяка възраст (продължение)

Тайната на V-ефекта ни разкрива д-р Ася Данчева – специалист дерматовенеролог, която работи в област­та на естетичната дерматология и лазерната терапия повече от 10 години.

Д-р Данчева РадиесТайната на V-ефекта ни разкрива д-р Ася Данчева – специалист дерматовенеролог, която работи в област­та на естетичната дерматология и лазерната терапия повече от 10 години. Обучаващ лекар на техники на инжектиране с Radiesse, д-р Данчева е член на Българското дерматологично дружество, Българския лекарски съюз, Асоциацията по естетична дерматология, Международната асоциация по Anti-Aging медицина (WOSAAM). Завежда кабинет по онкодерматология в Центъра за кожно-венерически заболявания, София.

Защо Radiesse е за предпочитане пред съдържащите хиалуронова киселина филъри за запълване на обеми и за лифтинг ефект?

Защото притежава две основни свойства: много по-висок вискозитет и еластичност. Благодарение на тях остава в мястото, където е инжектиран, и не мигрира в околните тъкани. Освен това задържа кожата в позиция, противодействаща на гравитацията, и съответно на отпускането.

Проучен ли е от регулаторните органи?

Продуктът е одобрен от органите на ЕС през 2004. Има СЕ-сертификат в Европа за пластична и реконструктивна хирургия, включващ увеличаване на меките тъкани на лицето. От 2006 има FDA одобрение в САЩ за корекция на умерени до дълбоки бръчки и гънки на лицето, както и за корекция на липоатрофия при пациенти с HIV.

Как се осъществява процедурата?

Като всички дермални филъри Radiesse се инжектира само от сертифицирани лекари с игла или канюла в кожата. Големината на CAHA микросферите от 25 µм до 45 µм и свободното им диспергиране в гела позволява поставянето му с по-тънки игли и канюли – 27 G или 28 G. Според препоръките на FDA Radiesse се смесва с Lidocain, което намалява значително дискомфорта от убожданията, а пациентите могат да продължат веднага с всекидневните си занимания, без да е необходим период на възстановяване. Една сесия е достатъчна, за да се постигне дълготраен резултат – над година и половина. А резултатът е видим веднага след инжектиране.

Възможни ли са странични негативни ефекти и какви?

Многобройни клинични проучвания с над 2700 пациенти, проследявани в продължение на 52 месеца след апликацията, показват голямата безопасност и ефективност на Radiesse. Както и при другите дермални филъри някои общи, свързани с инжектирането реакции могат да се наблюдават и тук: леко подуване, болка, сърбеж, чувствителност, образуване на синини или промяна в цвета. Те обикновено са леки до умерени и изчезват няколко дни след процедурата.

Предимствата на RADIESSE

1. Временен филър
2. Незабавен ефект благодарение на гел-носителя
3. Дълготрайност, дължаща се на стимулираната колагенова синтеза
4. Филър за възстановяване на загубени обеми и лифтинг ефект с 30% по-малко количество продукт поради високия му вискозитет и еластичност.
5. Не изисква тест за алергия
6. Сертифициран в Европа и САЩ, регистриран в България
7. Множество клинични проучвания, показващи отличен профил на безопасност
8. Милиони доволни пациенти по целия свят.

c04769e6060f3d32cb8c57f6fd34d86a9fba30d8

Още статии: